Sportas gyvai

Pravieniškių kalėjimo buvusi darbuotoja pripažinta kalta dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, disponavimo dopingu

Kauno apygardos teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo kalta dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi siekiant asmeninės turtinės naudos bei dėl neteisėto disponavimo dopingo medžiagomis turint tikslą jas platinti pripažinta buvusi Pravieniškių Antrojo kalėjimo Resocializacijos skyriaus specialistė Karolina Rupeikaitė.
Dopingo medžiagos
Dopingo medžiagos (asociatyvi nuotr.) / Šiaulių apskrities VPK nuotr.

Baudžiamosios bylos duomenimis, K. Rupeikaitė užmezgė ir palaikė netarnybinius draugiškus santykius su laisvės atėmimo bausmę atliekančiu nuteistuoju E. B. ir sistemingai gabeno jam į įkalinimo įstaigą draudžiamus turėti daiktus. Nustatyta, kad už tai moteris gavo piniginį atlygį.

Bylos duomenimis, už įkalinimo įstaigos ribų – K. Rupeikaitė neteisėtai įgijo dopingo medžiagas, įrašytas į tam tikrų dopingo medžiagų sąrašą bei, piktnaudžiaudama savo tarnybine padėtimi, perduodavo jas E. B.

Nustatyta, kad moteris neteisėtai savo bute laikė apie 40 ampulių ir 170 tablečių, priskirtų androgeninių steroidų grupei. Dalį šių medžiagų – 109 tabletes ir 5 ampules dopingo medžiagų, laikydama savo drabužiuose, ji 2023 m. vasarį įnešė į Pravieniškių Antrąjį kalėjimą, tačiau patikrinimo metu medžiagas konfiskavo Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai.

Bylos duomenimis, likusios dopingo medžiagos buvo rastos ir paimtos Kriminalinės žvalgybos pareigūnams atliekant kratą nuteistosios namuose.

Teismas konstatavo, kad kaltinamoji padarė jai inkriminuotas nusikalstamas veikas. Atsižvelgdamas į tai bei į kaltinamosios prisipažinimą teismas K. Rupeikaitę nubaudė 10 tūkst. eurų bauda, kurią ji privalo sumokėti per 24 mėnesius. Jai taip pat penkeriems metams atimta teisė dirbti valstybės tarnyboje.

Teismas pripažino, kad nuteistasis E. B. buvo piktnaudžiavimo nusikaltimo kurstytojas ir iniciatorius, parengė šios nusikalstamos veikos planą ir jam vadovavo. Atsižvelgiant į tai, kad vyras aštuntą kartą teisiamas už įvykdytus nusikaltimus, teismas skyrė jam realią laisvės atėmimo bausmę. Sudėjus anksčiau teismo nuosprendžiais skirtas bausmes, E. B. skirta 11 metų 7 mėnesių ir 20 dienų laisvės atėmimo bausmė.

Kauno apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius