Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pražūtingas trečiadienis: Šventojoje skendo visa šeima, moters išgelbėti nepavyko

Klastingos Baltijos bangos trečiadienį pražudė du žmones – vieną Nidoje, kitą Šventojoje. Pastarajame kurorte skendo visa šeima, tris asmenis išgelbėti pavyko, o moters medikai nebeatgaivino.
Vėjuotas vakaras Palangoje
Palanga / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip pranešė Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, apie 12 val. Šventojoje, ties Jūros gatve, gelbėtojai pamatė, kaip jūroje skęsta moteris ir du vaikai. Vaikus pavyko išgelbėti, moteris buvo ištraukta ant kranto ir bandyta gaivinti. Atvykę medikai konstatavo 49-erių moters mirtį. Šeima, pirminiais duomenimis, į kurortą atvyko iš Prienų rajono.

Kaip 15min patikslino Palangos gelbėtojų tarnybos vadovas Jonas Pirožnikas, skendo keturi žmonės – visa šeima. Tiesa, vadovas sakė nežinantis, ar skendo du sūnūs, ar vienas jaunuolių buvo kažkurio iš tėvų brolis.

„Jie nuėjo toliau į jūrą, šokinėjo per bangas, pagavo srovė, matyt, pradėjo nešti. Nebuvome šalia, nežinome, gal vaiką nešė, gal moterį, gal puolė kažkurį gelbėti. Prie jų priplaukė vandens motociklas, pirmiausia ištraukė vaiką, vėliau vyrą, nes moteris, tai matėsi, tai nebe. Medikai gaivino moterį apie 40 minučių, deja... Vyrą irgi reikėjo atgaivinti. Dešimties metų berniukas išvežtas į reanimaciją“, – pasakojo J.Pirožnikas.

Pasak vadovo, trečiadienį pajūryje kabėjo geltona vėliava, įspėjanti, kad maudytis pavojinga. Nors bangų nebūta itin didelių, bet srovės siautė grėsmingos.

„Šventojoje buvome iškėlę raudoną vėliavą, bet esmė, kad žmonės neįvertina pavojų, eina tolyn nuo kranto. Gelbėtojai Palangoje ir Šventojoje su dviem motociklais iš ryto varė žmones į krantą. Visureigis pravažiuoja paplūdimiu, poilsiautojai išeina, paskui vėl eina į jūrą. Tai pačių žmonių neatsakingumas“, – kalbėjo J.Pirožnikas.

Tai pirmoji mirtina nelaimė šią vasarą Palangos ir Šventosios ruože. Gelbėtojai iki trečiadienio buvo išgelbėję 28 žmones.

Trečiadienį nelaimė įvyko ir Nidoje. 14:34 val. buvo gautas pranešimas, kad Nidos nudistų pliaže jūroje skęsta žmogus. Ištrauktą 52-ejų Airijos pilietį gaivino medikai. Deja, buvo konstatuota jo mirtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas