Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš piktavalius policininkus kovojantis vairuotojas kremtasi, kad pats pasielgė kaip kelių erelis

Istorijoje dėl suplėšytų pareigūno kelnių išgarsėjusiam Justinui Aleškevičiui vairuotojo pažymėjimas slysta iš rankų.
Vairuotojas J.Aleškevičius teismuose tikisi rasti teisybę.
Vairuotojas J.Aleškevičius teisme būdavo dažnas svečias, tačiau nagrinėjant naujausią jo skundą nedalyvavo. / S.Chadasevičiaus/15min.lt nuotr.

Su kelių policija gatvėje ir teismuose susigrūmęs vilnietis vairuotojas J.Aleškevičius turi naujų nemalonumų.

Trisdešimtmetis vyras šįkart įkliuvo už šiurkštoką KET pažeidimą: kirto sankryžą degant raudonam šviesoforo signalui.Sankryžą degant raudonam šviesoforo signalui kirtęs vairuotojas atgailavo ir pabrėžė, kad pats padėjo išaiškinti pažeidimą.

Šis nusižengimas neabejotinai pakenkė J.Aleškevičiaus, kaip kovotojo su piktavaliais pareigūnais, reputacijai.

Mat pasitvirtino ir policininkų argumentas, kad Justinas toli gražu nėra šventas eismo dalyvis.

Vis bando atimti teises

15min.lt išsamiai pasakojo istorijas, kai J.Aleškevičius policininkui esą suplėšė tarnybines kelnes, o pareigūnai šiam vairuotojui sulaužė ranką. Opel Vectra vairuotoją patruliai kaltino nesustojus ir bandžius nuo jų sprukti. Konflikto įkarštyje policininkai iš J.Aleškevičiaus kiemo vežimėliu išvežė jo automobilį ir beveik ištisus metus negrąžino.

Pareigūnai teismuose kol kas neįrodė, kad vairuotojas jiems priešinosi ir buvo pagrindas užlaužti rankas. Tačiau policija laimėjo bylą dėl nepaklusimo reikalavimui sustoti: vairuotojo pažymėjimas atimtas net 4 metams.

Teises jaunas vyras dar turi, nes nepalankų pirmosios instancijos teismo sprendimą toje istorijoje yra apskundęs Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Tačiau išsaugojęs pažymėjimą ir atgavęs opelį J.Aleškevičius vairuoja ne itin sėkmingai. Šį ketvirtadienį Vilniaus apygardos administracinis teismas paskelbė, jog nepatenkino vilniečio prašymo neatimti iš jo vairuotojo pažymėjimo. Kaip minėta, J.Aleškevičius lėkė per raudoną signalą.

Už šį pažeidimą sostinės kelių policija nutarė pusmečiui atimti Opel Vectra vairuotojo teises.

Pažeidėjas atgailavo

Bylos duomenimis, šių metų rugpjūčio 21 dieną 22.30 val. sostinės Laisvės prospekto ir Justiniškių gatvių sankryžą J.Aleškevičius kirto degant draudžiamam šviesoforo signalui. Po penkių dienų už tai vairuotojui buvo surašytas griežtas pažeidimo protokolas.

Prašydamas teismo neatimti teisių, o tik skirti piniginę baudą, vairuotojas pažėrė krūvą argumentų: savo kaltės jis neneigia, nuoširdžiai gailisi, pažymi, kad pats padėjo pareigūnams išaiškinti šio pažeidimo faktą. O svarbiausia – J.Aleškevičius teisėjus tikino, jog jo darbas tiesiogiai susijęs su vairavimu, todėl be teisių jis lieka kaip be rankų.

Duodamas raštiškus paaiškinimus teismui, J.Aleškevičius nepamiršo paminėti ir visų aplinkybių, kokia „meilė“ ji sieja su eismo priežiūros pareigūnais (žr.. susijusius straipsnius).

Šansas – pateikti skundą

Administracinio teismo teisėja Violeta Balčytienė įstikinusi, jog policija J.Aleškevičiaus pažeidimą kvalifikavo teisingai. Teismo vertinimu, nutarimas atimti vairuotojo pažymėjimą teisėtas ir pagrįstas, skirta nuobauda atitinka pažeidimo pavojingumo laipsnį. Be to, teismas pasigedo byloje įrodymų, kad J.Aleškevičiaus pareigos tiesiogiai susijusios su transporto priemonės vairavimu.

Vilnietis nepanoro dalyvauti teisme nagrinėjant šią bylą, neatsiuntė ir advokato. Nepalankų sprendimą J.Aleškevičius dar gali skųsti Vyriausiajam administraciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai