Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš šventes pasipelnyti iš kontrabandinių baltarusiškų rūkalų sutrukdė muitininkai

Gruodžio 22 d., Kauno teritorinės muitinės pareigūnai kelyje Daugpilis-Rokiškis-Panevėžys sulaikė vilkiką DAF, vežusį nelegalių baltarusiškų cigarečių už daugiau kaip 2,5 tūkst. eurų.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikyta kontrabanda / Muitinės nuotr.

Krovininį automobilį mobiliosios grupės pareigūnai Rokiškio r. sav. patikrinimui sustabdė iškart po vidurnakčio. Sunkvežimį vairavo Šiaulių gyventojas A. K.

Vairuotojo elgesys muitinės pareigūnams sukėlė įtarimą – vyriškis prašyte prašė pareigūnų nelipti į tvarkingą vilkiko kabiną. Tačiau muitininkai įtardami, kad šia transporto priemone gali būti gabenamos neteisėtos prekės, vairuotojo prašymo nepaisė ir nutarė automobilį patikrinti detaliau.

Greitai paaiškėjo, kad muitininkų įtarimai pagrįsti – vilkiko kabinoje įvairiose vietose po apdaila buvo išslapstyta dviejų rūšių baltarusiškų rūkalų: 380 pakelių (7600 vnt.) cigarečių „Minsk Superslims“ ir 490 pakelių (9800 vnt.) cigarečių „NZ Gold“. Aptiktų slėptų cigarečių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau kaip 2,5 tūkst. eurų.

Muitinės pareigūnai sulaikė ir cigaretes, ir vilkiką, o piliečiui A. K. surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą. Už šį pažeidimą jam gresia nemaža piniginė bauda, tabako gaminių ir transporto priemonės konfiskavimas, rašoma Kauno teritorinės muitinės vyr. inspektorės ryšiams su visuomene Ramunės Nagelienės penktadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai