Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš teismą stos ugniagesys, netyčia mirtinai sužalojęs savo kolegą

Baudžiamosios bylos duomenimis, 2021 m. rugpjūčio pabaigoje kaltinamasis, dirbdamas Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Panevėžio Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Visagino Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos budinčios pamainos vyriausiuoju ugniagesiu gelbėtoju, buvo iškviestas į tarnybą ne darbo dieną.
Agnė Bilotaitė lankosi Kapčiamiestyje
Agnė Bilotaitė lankosi Kapčiamiestyje / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Tyrimo duomenimis, kaltinamasis turėjo padėti Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams likviduoti ekstremalios situacijos sukeltus padarinius bei padėti statyti fizinį barjerą (koncertiną) palei Lietuvos–Baltarusijos valstybinę sieną. Vyras pasienio ruože atliko pasienio užtvaros montavimo ir teritorijos valymo darbus.

Atliekant aplinkos tvarkymo darbus, pažeidžiant teisės aktų numatytas specialias elgesio saugos taisykles, kaltinamasis, dirbdamas su krūmapjove bei neįsitikinęs, kad saugu pjauti augmeniją, sužalojo kartu besidarbavusį kitą ugniagesį.

Nustatyta, kad vyras besisukančiais krūmapjovės peiliais sužalojo nukentėjusįjį, kuris dėl nukraujavimo ir pjautinių – plėštinių sužalojimų įvykio vietoje mirė.

Baudžiamasis kodeksas už neatsargų gyvybės atėmimą pažeidžiant teisės aktų numatytas specialias elgesio saugos taisykles numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Alytaus apylinkės teismo Varėnos rūmams.

Vadovaujantis nekaltumo prezumpcija, asmuo yra nekaltas, kol jo kaltumas nėra įrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas