Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prokuratūra skundžia išteisinamąjį nuosprendį Kauno teisėjui Ramūnui Antanavičiui

Generalinės prokuratūros (GP) prokurorai, išnagrinėję Vilniaus apygardos teismo 2018 m. liepos 3 d. priimto nuosprendžio motyvus, kuriais teisėjas iš Kauno Ramūnas Antanavičius išteisintas dėl papirkimo, apskundė nuosprendį apeliacine tvarka.
Ramūnas Antanavičius
Ramūnas Antanavičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroro Gintaro Jasaičio nuomone, išteisinamasis nuosprendis dėl Kauno apygardos teismo teisėjo R. Antanavičiaus veiksmų yra nemotyvuotas ir nepagrįstas.

GP pranešime primenama: R.Antanavičius buvo kaltinamas tuo, kad 2017 m. birželio pradžioje papirko Mažeikių rajono apylinkės teismo teisėją Mindaugą Klemenį, perduodamas jam 600 eurų dydžio kyšį. Papirkimu buvo siekiama, kad teisėjas M.Klemenis sušvelnintų vienam privačiam asmeniui policijos paskirtą administracinę nuobaudą – sumažintų teisės vairuoti transporto priemones atėmimo terminą.

Apeliaciniame skunde nurodoma, kad skundžiamajame nuosprendyje teismas padarė faktiniais duomenimis nepagrįstą išvadą, jog abejotinas liudytojo M.Klemenio patikimumas. Prokuratūros nuomone, teisėjas M.Klemenis nuo pat ikiteisminio tyrimo pradžios ir teismo proceso metu davė aiškius, nuoseklius, logiškus ir gyvenimiškai suprantamus parodymus apie praėjusių metų birželio 4 d. įvykusį susitikimą su teisėju R.Antanavičiumi, kurio metu M.Klemeniui ir buvo užmaskuotai perduotas kyšis.

Skunde taip pat konstatuojama, kad teismas neišsamiai išanalizavo ir įvertino surinktus įrodymus, todėl nepagrįstai išteisino R.Antanavičių.

Apeliaciniu skundu prokuratūra prašo Ramūną Antanavičių pripažinti kaltu dėl papirkimo ir nubausti jį paskiriant 500 MGL (25 000 Eur) dydžio baudą ir skirti 5 MGL (750 Eur) dydžio įmoką į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Baudžiamosios bylos nagrinėjimo metu teisėjo R.Antanavičiaus įgaliojimai buvo sustabdyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas