Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorai aiškinasi, ar A.Baukutė nemelavo dėl jos nuomojamo automobilio buvimo vietos

Sostinės prokurorai aiškinasi, ar Seimo narė Asta Baukutė galimai melavo dėl jos vyro Kęstučio Rupulevičiaus, įtariamo pabėgus iš įvykio vietos, vairuoto visureigio „Toyota" buvimo vietos.
Visureigis išgabenamas iš autoserviso
Visureigis išgabenamas iš autoserviso / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasak Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros Trečiojo nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus vyriausiojo prokuroro Egidijaus Motiejūno, ikiteisminiam tyrimui dėl melagingų parodymų davimo pradėti kol kas trūksta duomenų

„Reikia dar papildomai tirti, nes ji galėjo arba žinoti, arba ne", - BNS sakė Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros Trečiojo nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Egidijus Motiejūnas.

Pasak prokuroro, K.Rupulevičius baudžiamojoje byloje dėl eismo įvykio yra specialiuoju liudytoju ir jis nėra įspėjamas dėl melagingų įrodymų davimo. Oficialiai pateikti įtarimus K.Rupulevičiui kol kas trūksta duomenų.

Prokurorams parlamentarė yra pareiškusi, kad jos nuomojamas visureigis Toyota trečiadienį buvo Klaipėdoje, nors po kelių valandų pareigūnai jį rado jau taisomą vienose sostinės automobilių dirbtuvėse. Parlamentarė buvo prieš tai įspėta dėl atsakomybės už melagingų parodymų davimą.

BNS žiniomis, ketvirtadienį buvo apklaustas automobilių dirbtuvių „Mega deta", kuriose buvo taisomas K.Rupulevičiaus automobilis, darbuotojas. Pastarasis patvirtino, kad automobilį jam atvežė pats K.Rupulevičius, kurio visureigį darbuotojas atvežė į servisą ir užregistravo savo vardu.

Automobilių dirbtuvių vadovas Marius Sargelis BNS sakė, kad taip galėjo atsitikti neva dėl to, kad K.Rupulevičius galėjo nerasti dirbtuvių. Pasak vadovo, dirbtuvės yra atsinaujinusios, o darbuotojas K.Rupulevičių galėjo tiesiog pasitikti.

„Automobilis buvo atvarytas įvertinimui. Po to telefonu buvo paprašyta jį taisyti. Mes užfiksavome automobilį to asmens vardu, kuris atvarė", - teigė M.Sargelis.

Visureigis dirbtuvėse buvo nuo praėjusio ketvirtadienio.

Įtariama, kad Seimo narės vyras galėjo vairuoti automobilį, kuris praėjusią savaitę Vilniuje dienos metu sankryžoje trenkėsi į šviesoforą, jį nuvertė ir iš įvykio vietos pasišalino.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, kuris numato atsakomybę už kelių eismo taisyklių pažeidimą apsvaigus nuo alkoholio ar kitų psichiką veikiančių medžiagų. Pasak prokurorų, taip nuspręsta atsižvelgus į publikacijas spaudoje, kad K.Rupulevičius vairavo per savo 49-ąjį gimtadienį.

A.Baukutės vyras pirmadienį atsisakė pareigūnams duoti parodymus.

Į skandalą dėl galimai sukeltos avarijos ir pasišalinimo iš įvykio vietos pakliuvęs K.Rupulevičius trečiadienį pasiprašė išleidžiamas vaiko priežiūros atostogų.

Anksčiau aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas siūlė patarėjui atsistatydinti iš pareigų.

Ministro atstovas spaudai Tomas Beržinskas BNS yra sakęs, kad trečiadienį gautas K.Rupulevičiaus prašymas išleisti jį vaiko priežiūros atostogų nuo 2009 m. rugsėjo 23 d. iki 2010 m. rugpjūčio 10 d., t. y. kol vaikui sueis 2 metai.

K.Rupulevičius ir jo žmona A. Baukutė augina sūnų Rapolą, gimusį pernai rugpjūtį.

Antradienį K.Rupulevičius atsistatydino iš Teisėjų etikos ir drausmės komisijos.

K.Rupulevičius aplinkos ministro patarėju paskirtas praėjusių metų gruodį. Prieš tai jis su Tautos prisikėlimo partija bandė patekti į Seimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai