Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokuroras: mama atpažino Mato drabužius, laukiama ir DNR tyrimo

Kaip portalą lrytas.lt informavo Vilniaus apygardos prokuroras Egidijus Motiejūnas, dar pirmadienį įvykio vietoje apžiūrint kūną dingusio 15-mečio mama atpažino savo sūnaus drabužius. Tuo pačiu ekspertams buvo pavesta atlikti DNR ekspertizę, kuri turėtų patvirtinti arba paneigti rasto žmogaus tapatybę.
Vilniaus centre iš Neries ištrauktas kūnas
Vilniaus centre iš Neries ištrauktas kūnas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Kaip žinoma, dingusio be žinios 15-mečio Vilniuje buvo ieškomas ilgiau nei dvi savaites. O vakar iš Neries upės Vilniuje ištrauktas oficialiai dar nesustatytos tapatybės asmens kūnas.

Vis dėlto policijos generalinis komisaras asmeniškai prasitarė, jog įtariama, kad rastas būtent įnirtingai ieškotas jaunuolis.

Jauno žmogus kūnas Neries upėje Vilniaus centre pastebėtas pirmadienio rytą. Liudininkai sekė jį, plukdomą srovės, kol kūnas neužkliuvo už baržos, prišvartuotos netoli sostinės Vingio parko.

Nors ir ši, ir kitos upės atkarpos ne sykį buvo tikrintos tiek iš vandens, tiek iš sausumos, Mato paieškos iki šiol nedavė rezultato: kodėl skenduolis Neryje galėjo likti nepastebėtas, išvakarėse įtaigiai papasakojo asmeniškai paieškose dalyvavęs vilnietis Kęstas.

Teisėsaugos pareigūnai ir neoficialiai leidžia suprasti, kad aptiktas visuotinai ieškotas jaunuolis, tai byloja ir objektyvūs paieškos bylos duomenys. Visgi tiek policijai, tiek prokuratūrai privalu vadovauti oficialiais tyrimais bei dokumentais, todėl iš teismo ekspertizės specialistų laukiama reikšmingų duomenų. Tai yra ir DNR tyrimo išvada dėl šimtaprocenčio tapatybės patvirtinimo, ir mediciniškai tiksli mirties priežastis, ir kita galimai reikšminga ekspertinė informacija.

„Facebook“ tinklo specialioje grupėje aktyviai koordinuota Mato paieška šiomis dienomis dėl objektyvių priežasčių yra sustabdyta, viena iš savanoriškosios misijos organizatorių jau išvakarėse suskubo paprašyti visų rimties, kantrybės ir empatijos Mato šeimos atžvilgiu.

„Facebook“ tinklo specialioje grupėje aktyviai koordinuota Mato paieška šiomis dienomis dėl objektyvių priežasčių yra sustabdyta.

Pirminių oficialių ekspertizės išvadų dėl pirmadienį upėje rasto asmens tikimasi jau trečiadienį arba kitą šios savaitės dieną. Kai kurie tyrimai užtruks ir ilgiau, kelių savaičių gali prireikti ir vien tam, kad ekspertai plačiai aprašytų gautus tyrimų rezultatus. Tuomet dėl tolesnės bylos eigos sprendimus priimti galės tyrimui vadovaujanti Vilniaus apygardos prokuratūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito