Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 29 /17:38

Pusės milijono eurų pasisavinimo byloje – įtarimai V.Uspaskichui ir dar vienam asmeniui

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) paskelbė, kad daugiau nei pusės milijono eurų įgijimo apgaule byloje pareikšti įtarimai dviems asmenims. Anksčiau buvo skelbiama, kad šioje byloje minimas buvęs europarlamentaras, dabar kandidatas į Seimą Viktoras Uspaskichas. Jis 15min prisipažino gavęs pranešimą apie įtarimus, bet su jais dar nesusipažinęs.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Roberto Riabovo / BNS nuotr.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai, vadovaujant Europos prokuratūros deleguotųjų prokurorų biurui Lietuvoje, bendradarbiaudami su Europos kovos su sukčiavimu tarnyba (OLAF, Briuselis, Belgijos Karalystė), atlieka ikiteisminį tyrimą dėl labai didelės vertės svetimo turto įgijimo apgaule, valstybės tarnautojo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi siekiant turtinės ar kitokios asmeninės naudos, dokumentų klastojimo, kai dėl to galėjo būti padaryta didelė žala, neteisėto dokumento įgijimo ir panaudojimo.

Tiriamos aplinkybės dėl valstybės tarnautojo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi nuo 2014 m. iki 2020 m. veikiant bendrininkų grupėje apgaule,

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi