Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

R.Jakščiui – naujas tyrimas dėl seksualinio tvirkinimo, teisme skundėsi pats buvęs užpultas

Kauno apygardos prokuratūra pradėjo naują tyrimą dėl jaunesnių negu šešiolikos metų asmenų tvirkinimo garsiam mentoriui Remigijui Jakščiui, kurio nuomojamame kotedže praėjusią savaitę policija neabejingų kaimynų dėka rado pasislėpusį paauglį, rašo „Kauno diena“.
Remigijus Jakštys,
Remigijus Jakštys, / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tačiau R.Jakštys, kuriam ne per seniausiai sukako 25-eri, šiame ikiteisminiame tyrime dar nėra apklaustas, nepareikštas jam ir joks įtarimas, kaip neskirta ir jokia kardomoji priemonė. Oficialiai dar nėra apklaustas ir minėtas jo namuose rastas nepilnametis, jį suradusiems policijos pareigūnams teigęs, kad jis – jau pilnametis ir nesupranta, ko šie prie jo kabinėjasi.

Antradienį į teismo posėdį, pasak portalo, R.Jakštys atvyko sugipsuota ranka. Teismui jis aiškino, kad ranka jam buvo sulaužyta vakar – per apie 18.30 val. surengtą išpuolį prie jo nuomoto kotedžo Pasimatymo akligatvyje. Esą jis buvo užpultas dviejų asmenų gatvėje prie šio namo ir sulaukė grasinimų, tačiau dėl to į policiją nesikreipė, nes užpuolikai teigė, kad tokiu atveju bus dar blogiau, rašo „Kauno diena“.

R.Jakštys kaltino žiniasklaidos atstovus dėl sukelto triukšmo, radus jo namuose nepilnametį. Ir teigė, kad po vakarykščio išpuolio jau iš šio kotedžo išsikraustė, persikeldamas gyventi kitur.

Rado pasislėpusį paauglį

15min primena kad praeito trečiadienio vakarą Kaune vietos gyventojai iškvietė pareigūnus ir šių neišleido, kol jie nesurado viename iš gyvenamųjų namų kvartalų pasislėpusio paauglio. Paauglys buvo užėjęs į seksualiniais nusikaltimais įtariamo Remigijaus Jakščio nuomojamą butą.

Policijai teko iškviesti būsto savininką, kad būtų galima nuodugniau apžiūrėti patalpas. Vaikas buvo surastas pasislėpęs name, bet R.Jakštys net nebuvo sulaikytas. Prokuratūra tuomet pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl R.Jakščio vengimo atlikti baudžiamojo poveikio priemones. Jam buvo draudžiama turėti ryšių su nepilnamečiais asmenimis.

Anksčiau jau išnagrinėtoje byloje, kurioje R.Jakštys nuteistas už nepilnamečių seksualinį tvirkinimą, nustatyti keturi nukentėję nepilnamečiai, šiuo metu esančioje teisme – trys. Pastaroji byla niekaip nepradedama nagrinėti, nes kaltinamasis nepasirodo teisme.

Pagal šiuo metu galiojančius įstatymus šio vyro daromos veikos nėra priskiriamos sunkiems nusikaltimams ir tokia įstatyminė reglamentacija komplikuoja griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo, pagrindų ir sąlygų nustatymą.

Paauglių tvirkinimu kaltinamas R.Jakštys – VšĮ „Mokinio karjera“ generalinis direktorius, žinomas mentorius bei moksleivių kelionių į užsienį organizatorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas