Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Reidas Vilniuje: įkaušęs „Mercedes-Benz“ vairuotojas pravirkdė žmoną ir atsidūrė už grotų

Vairuotojų blaivumo patikrinimas prasidėjo dar penktadienį vakare ir tęsėsi iki šeštadienio paryčių. Jo metu įkliuvo įvairaus plauko pažeidėjų, tarp kurių pasitaikė ne tik įkaušęs norvegas, „Peugeot“ vairuotojas, bet ir policijos ieškomas vagis, kuris neteko žmonai priklausančio automobilio ir reidą paliko surakintas antrankiais.
Sustabdytas „Mercedes-Benz“ vairuotojas – ieškomas policijos
Sustabdytas „Mercedes-Benz“ vairuotojas – ieškomas policijos / 15min/Pauliaus Ramanausko nuotr.

Kiek po 20 val. policijos pareigūnai reido pradžią paskelbė už Vilniaus ribų – Salininkuose. Daugybei čia sustabdytų vairuotojų pareigūnai priekaištų neturėjo, tačiau jų dėmesį patraukė patikrinimo išvengti bandęs „Mercedes-Benz“ vairuotojas.

Jis pastebėjo policijos pareigūnų ekipažą, staiga stabdė ir bandė lyg niekur nieko sustoti pakelėje.

Pasirodo, ne be reikalo.

Ieškomas policijos

Vos prakalbęs prie automobilio vairo sėdėjęs 36 metų vyras sukėlė įtarimą jį pasivijusiems pareigūnams. „Kodėl taip staigiai sustojote?“, – klausė pareigūnas.

„Dirželis bus nutrūkęs, žinokite“, – aiškino vairuotojas.

Išsklaidyti abejones pareigūnai pasitelkė alkoholio kiekio matuoklę. Ja vyriškiui nustatytas lengvas 1,04 prom. girtumas, tačiau vairuotojas nesugebėjo pateikti ir vairuotojo pažymėjimo.

Šalia vyro sėdėjo jo sūnus, kuriam buvo liepta bėgti namo ir pakviesti mamą. Tuo tarpu pareigūnai nusivedė pažeidėją iki tarnybinio automobilio, kur buvo patikrinti jo duomenys.

Dar neatbėgus uždususiai jo žmonai, paaiškėjo, kad vyras ne tik neprasitęsė 2014 metais išlaikyto vairuotojo pažymėjimo, bet ir yra ieškomas policijos, todėl jis nedelsiant buvo surakintas ir įsodintas į policijos ekipažą.

VIDEO: Įkaušęs „Mercedes-Benz“ vairuotojas – policijos ieškomas vagis, dėl kurio jo žmona neteko automobilio

Pirminiais duomenimis, 36 metų vyriškis ieškomas policijos, nes šis neatvyko į teismo posėdžius, kuriuose turėjo išklausyti kaltinimus dėl vagystės. Tuo tarpu jis dar spėjo paiimti greitąjį kreditą kažkieno kito vardu, todėl teismas nusprendė įtariamajam paskirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.

Kadangi vyriškio vairuotojo pažymėjimas negalioja, o jis prie „Mercedes-Benz“ vairo sėdo neblaivus, policijos pareigūnams neliko nieko kita kaip tik konfiskuoti įtariamo vagišiaus žmonai priklausantį automobilį.

Neblaivaus norvego išpažintis

Nuo 23 val. blaivumo patikrinimas persikėlė į Olandų gatvę, kurioje buvo sustabdytas vienas pažeidėjas be teisės vairuoti automobilį. Tačiau daugiau pažeidimų judrioje sostinės gatvėje pareigūnams nepavyko užfiksuoti.

Apie 1 val. gausios policijos pareigūnų pajėgos nusprendė patikrinti Geležinio Vilko gatve važiavusius vairuotojus.

Praėjus ne ilgiau valandai pareigūnams įtarimą sukėlė prie „VW Phaeton“ vairo sėdėjusio norvego blaivumas. Jam nustatytas lengvas 1,38 prom. girtumas.

15min/Pauliaus Ramanausko nuotr./Reido akimirkos
15min/Pauliaus Ramanausko nuotr./Reido akimirkos

Išgėriau penkis alaus. Čia kvaila klaida, – lietuviškai atviravo neblaivus vairuotojas.

Užsienietis neneigė fakto, kad penktadienį vakare prieš leisdamasis į kelią vartojo alkoholį. „Išgėriau penkis alaus. Čia kvaila klaida“, – lietuviškai atviravo neblaivus vairuotojas.

Jis teigė, kad tai tik vienas „paslydimas“, o per 20 metų, kuriuos yra praleidęs Lietuvoje, norvegas mūsų valstybei padarė „daug gero“.

„VW Phaeton“ vairuotojo laukia teismas, kuriame už vairavimą neblaiviam jam gresia iki 434 eurų siekianti bauda bei teisės vairuoti atėmimas iki pusantrų metų.

Policijos pareigūnams besirūpinant įkaušusiu norvegu, jų kolegoms įkliuvo neblaivus vilnietis.

15min/Pauliaus Ramanausko nuotr./Reido akimirkos
15min/Pauliaus Ramanausko nuotr./Reido akimirkos

Prie „Peugeot 407“ vairo sėdėjusiam vyrui buvo nustatytas lengvas 1,03 prom. girtumas. Už tai jam gresia tokia nuobauda kaip ir norvegui – iki 434 eurų siekianti piniginė bauda bei teisės vairuoti atėmimas iki 18 mėnesių.

Policijos pareigūnai ir savaitgalį organizuos panašius blaivumo patikrinimus sostinės keliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas