Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Reidas Vilniuje: „Pareigūne, būkit geras, leiskit dar kartą pūsti“

Vilniaus policija toliau tęsia kovą su neatsakingais vairuotojais. Šeštadienio naktį Vilniuje vyko policijos reidas, kurio metu buvo tikrinamas vairuotojų blaivumas. Pareigūnams per naktį iš viso pavyko nustatyti šešis vairuotojus, kurie išgėrę sėdo prie automobilio vairo.

„Pusę metų vairavau negėręs nė lašo“

Pirmąjį neblaivų vairuotoją pavyko sugauti dar prieš vidurnaktį. Tai – šviesių plaukų „Volvo“ vairuotoja, kuriai buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,43 promilės alkoholio kiekį kraujyje.

„Aš ne alkoholikė, tik truputį išgėriau“, – aiškino mergina, kuri vengė rodyti savo veidą – bijojo tėvų reakcijos.

Apie antrą valandą nakties pareigūnams teko vytis „Renault“ automobilį, kuris nepaisė pareigūnų ženklų sustoti tikrintis blaivumo.

Jai neatrodo, kad ji padarė rimtą nusižengimą ir sukėlė pavojų kitiems eismo dalyviams vairuodama neblaivi, todėl svarstymas sugriežtinti blaivumo reikalavimus vairuotojams jai pasirodė juokingas.

„Ir gerai, tada visi važinėsime viešuoju transportu“, – aiškino vairuotoja, kuri už nustatytą lengvo girtumo laipsnį neteks teisės vairuoti.

Kito vairuotojo, kuris šeštadienio naktį sėdo prie vairo neblaivus, pareigūnams ilgai laukti nereikėjo. „Chevrolet“ automobilį vairavęs jaunuolis pirmą valandą nakties įpūtė 0,74 promilės ir sakė, kad jam šiandien buvo sunki diena, todėl savo rūpesčius jis nusprendė skandinti alkoholyje, dėl ko ir pasielgė neatsakingai.

„Aš apskritai pusę metų vairavau negėręs nė lašo“, – aiškino jaunas pažeidėjas, kuris drėgną šeštadienio naktį sėdėdamas ant šaligatvio turėjo ieškoti, kas parvairuos jo automobilį.

„Būkit geras, leiskit dar kartą pūsti į alkotesterį“

Ne visi vairuotojai taip geranoriškai vykdė pareigūnų reikalavimus ir prisiėmė atsakomybę už savo veiksmus. Apie antrą valandą nakties pareigūnams teko vytis „Renault“ automobilį, kuris nepaisė pareigūnų ženklų sustoti tikrintis blaivumo.

Tačiau pažeidėjui toli pabėgti nepavyko ir jo automobilį parvairavo vienas iš pareigūnų, o ne „Renault“ savininkas, kuriam buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis.

„Renault“ vairuotojas neprisipažino, kad šeštadienio vakarą vartojo alkoholinius gėrimus, o pareigūnus kaltino, kad šie jį neaiškiai stabdė, todėl jis ir nuvažiavo toliau nė nesustojęs.

„Jūs mane stabdėte nusisukęs, todėl ir nestojau, o aš šįvakar tikrai negėriau, galiu persižegnoti, – sakė vairuotojas, kuris primygtinai reikalavo, kad pareigūnai jam leistų pakartoti blaivumo patikrinimą. – Būkit geras, greičiau leiskit dar kartą pūsti į alkotesterį, kad po to nesakytumėte, kad jau yra per vėlu, nes aš išsiblaiviau.“

Pareigūnai vairuotojui atsakė, kad svarbiau yra faktas, jog jis sėdo prie vairo išgėręs, o ne kaip taisyklingai policija turėtų stabdyti automobilius, todėl būdami užtikrinti alkotesterio parodymais, jie leido pažeidėjui pūsti į alkotesterį ir antrą kartą.

Antras bandymas nutildė vairuotoją, nes šį kartą jis įpūtė 1,43 promilės – net daugiau nei pirmą kartą, kai alkotesteris parodė 1,30 promilės alkoholio kraujyje.

Džiaugtis – per anksti

Apie trečią valandą nakties, pareigūnams pavyko sugauti dar tris neblaivias dailiosios lyties atstoves, iš kurių dviems buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis, o vienai – vidutinis.

Tačiau šeštadienio naktį persikėlę iš Vilniaus aplinkkelių į miesto centrą ir ten stabdydami visus automobilius iš eilės pareigūnai nesutiko nė vieno vairuotojo, kuriam būtų nustatytas bent lengvas girtumo laipsnis.

„Gal jau atėjo tas laikas, kai Vilniuje girtų vairuotojų pradėjo mažėti ir jų sugausime vis mažiau?“, – šeštadienio naktį garsiai svarstė pareigūnas.

Tačiau sekmadienio rytą viskas stojo 5 savo vietas: per nepilnai dvi valandas sugauti du neblaivūs vairuotojai, kuriems nustatytas lengvas ir vidutinis girtumo laipsnis, bei sprukęs krovininio „Iveco“ automobilio vairuotojas, kuris, policijos pareigūnų įtarimu, buvo taip pat neblaivus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas