Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rezonansinė STT šantažo byla keliasi į teismo salę: apkaltinti 3 advokatai ir verslininkas

Prokuratūra praneša, kad kaltinimai dėl galimai neteisėto poveikio Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnams pareikšti keturiems asmenims. Prieš teismą stos trys sostinės advokatai – advokatų profesinės bendrijos „WINT law firm“ advokatas Giedrius Danėlius ir advokatų profesinės bendrijos „Intra lex“ advokatai Valdas Rakauskas ir Dainius Baronas bei verslininkas Antanas Petrošius.
Specialiųjų tyrimų tarnyba
Specialiųjų tyrimų tarnyba / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Įtariamieji kaltinami dėl galimo asmens susižinojimo neliečiamumo pažeidimo, grasinimo valstybės tarnautojui, trukdymo ikiteisminio tyrimo pareigūno veiklai, piktnaudžiavimo bei galimo neteisėto informacijos apie asmens privatų gyvenimą atskleidimo ar panaudojimo.

Šis tyrimas pradėtas dar pernai pavasarį. Anot prokuratūros, ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad 2020 m. pradžioje, siekiant, kad ikiteisminis tyrimas vieno iš advokatų kliento atžvilgiu būtų nutrauktas, tam tikrus STT pareigūnus buvo bandoma paveikti informavus juos apie perimtus konfidencialius tarnybinio pobūdžio duomenis bei privačią informaciją apie vieno iš STT pareigūnų asmeninį gyvenimą.

Patys įtariamieji kaltinimus kategoriškai neigia ir tvirtina, kad jie tik atskleidė neteisėtus pačios STT veiklos užkulisius ir būtent už tai yra persekiojami.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Giedrius Danėlius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Giedrius Danėlius

G.Danėlius tvirtino, kad STT pareigūnas galėjo daryti neteisėtą poveikį teisėjams. Advokatas G.Danėlius taip pat tvirtino, kad STT savo veiksmais Nacionalinio kraujo centro byloje „pasitarnavo perpaskirstant tam tikrą rinką – iš vieno verslininko perduoti kitam“, t. y. tuo buvo suinteresuotas Latvijos verslininkas A.Cesas.

Poveikiu STT įtariami advokatai teigė, kad susirašinėjimus iš paties STT pareigūno R.Martišiaus gavo verslininkas A.Petrošius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas