Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinkėjų balsus pirkusiems ukmergiškiams teismas skyrė baudas ir laisvės apribojimą

Per 2011 metų rinkimus į savivaldybes Liberalų ir centro sąjungos naudai po 5-10 litų rinkėjų balsus pirkusiems ukmergiškiams teismas skyrė baudas ir laisvės apribojimą.
FB-TU270430
Balsų pirkimas / BFL nuotr.

Šio nusikaltimo sumanytoju pripažintas bendrovės „Ukstameta“ direktorius 50-metis Vytautas Martyšius turės sumokėti 60 minimalių gyvenimo lygių (7800 litų) baudą. Niekur nedirbantiems, anksčiau teistiems 42 metų Virginijui Sekmokui teismas paskyrė 70 parų areštą, o 41 metų Sauliui Račickui apribojo laisvę devyniems mėnesiams, rašo „Lietuvos rytas“.

Pagal V.Martyšiaus parengtą planą V.Sekmokas ir S.Račickas ir pirko rinkėjų balsus, ir reikalavo reitinguoti Liberalų ir centro sąjungos kandidatų sąrašą

Į Ukmergės tarybą pateko sąraše aukščiausiai pakilę Juozas Armanavičius ir Sigitas Masiulionis, taip pat Regimantas Baravykas, kuris tapo ir vicemeru. Šie politikai, anot dienraščio, nebuvo apklausti nei ikiteisminio tyrimo metu, nei teisme.

Nustatyta, kad gavę iš V.Martyšiaus po kelis šimtų litų rinkėjams papirkti ir atlygį už darbą sau patiems, V.Sekmokas surado aštuonis, o S.Račickas – penkis ukmergiškius. Jie neatsisakė už 5-10 litų arba už alaus bambalį ir cigaretes balsuoti už Liberalų ir centro sąjungos atstovus į Ukmergės rajono savivaldybės tarybą. Pažadėtą atlygį rinkėjai gavo atnešę balsavimo šaknelę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento