Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rugsėjį už neteisėtus kasinėjimus Kaune nubaustos 35 įmonės

Rugsėjį buvo patikrinti 144 įvairiose Kauno miesto gatvėse, kiemuose, šaligatviuose, skveruose, parkuose, aikštėse bei inžinerinių tinklų apsaugos zonose atliekami kasinėjimo darbai. Nustatyta, kad nemažai jų – neteisėti.
Duobės Tvirtovės alėjoje
Duobės Tvirtovės alėjoje / 15min.lt skaitytojo nuotr.

Įmonių „Kauno keliai“, „Saugus eismas“, „Vytrita“, „Magnum Real Estate“ ir kitų įmonių vadovams, darbų vykdytojams, pažeidusiems LR ATPK 160 straipsnį „Savavališkas kasinėjimas bendrojo naudojimo teritorijoje ir teritorijos nesutvarkymas baigus darbus“, surašyti 35 administracinės teisės pažeidimų protokolai.

Neturinčios reikiamų leidimų, ne pagal nustatytus reikalavimus vykdžiusios kasinėjimo darbus, nepastačiusios įspėjančių kelio ženklų, buvo pakartotinai baudžiamos „Autokausta“ ir „Geovizija“.

Kauno savivaldybės Administracijos Viešosios tvarkos skyrius primena, kad norint pradėti kasinėjimo (žemės) darbus, statytojas (užsakovas) ar jo įgaliotas asmuo privalo:

1. gauti leidimą vykdyti kasinėjimo (žemės) darbus Kauno miesto savivaldybės viešojo naudojimo teritorijoje (vietinės reikšmės keliuose, gatvėse, pėsčiųjų ir dviračių takuose, aikštėse, skveruose, kiemuose ir žaliuosiuose plotuose), kurį išduoda Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyrius;

2. vykdant kasinėjimo (žemės) darbus kelių, gatvių, kiemų, šaligatvių, skverų, parkų, aikščių ir inžinerinių tinklų apsaugos zonose, aptverti kasinėjimų vietas;

3. pastatyti reikiamus kelio ženklus, apriboti eismą jose;

4. neužgriozdinti teritorijos statybinėmis medžiagomis;

5. sutvarkyti statybų aikšteles baigus kasinėjimo (žemės) darbus.

Baigti darbai laikomi tuomet, kai per 5 darbo dienas Miesto tvarkymo skyriui pateikiama nepriklausomos akredituotos laboratorijos išduota grunto ir pagrindų sutankinimo tyrimų pažyma, patvirtinanti, kad gruntas ir pagrindai sutankinti tinkamai, bei išduotas leidimas, kuriame yra statinio statybos techninio prižiūrėtojo ir seniūnijos atstovo rašytinis patvirtinimas, kad darbai atlikti tinkamai ir laiku, ir rinkliavos mokėjimą patvirtinantys dokumentai. Pažeidėjams numatyta bauda nuo 100 iki 2000 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas