Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusas iš nepageidaujamųjų registro važiavo į Lietuvą vilkiku, „papuoštu“ Georgijaus juosta

Pasieniečiai į Lietuvą neįleido krovininį automobilį vairavusio Rusijos piliečio, įrašyto į nepageidaujamų asmenų nacionalinį registrą. Be to, per Kybartų pasienio kontrolės punktą (PKP) į Lietuvą ketinęs įvažiuoti užsienietis savo transporto priemonę buvo „papuošęs“ Georgijaus (šv. Jurgio) juosta, kurios viešas demonstravimas daugiau kaip prieš dvejus metus mūsų šalyje buvo uždraustas.
Ant krovininio automobilio stiklo, matomoje vietoje, buvo pritvirtinta ir viešai demonstruojama Georgijaus juosta.
Ties krovininio automobilio stiklu, matomoje vietoje, buvo pritvirtinta ir viešai demonstruojama Georgijaus juosta. / VSAT nuotr.

Nepageidaujamų asmenų registre esantis ir Georgijaus juosta pasidabinęs rusas į Lietuvą nebuvo įleistas, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Šeštadienio popietę Kybartų PKP dirbę VSAT Pagėgių pasienio rinktinės pareigūnai į Lietuvą neįleido 50-ies Rusijos piliečio, vairavusio balninį vilkiką MAN su puspriekabe „Lamberet“. Pasieniečiai nustatė, kad krovininį automobilį su rusiškais valstybinio numerio ženklais vairavęs vyras yra įtrauktas į nepageidaujamų asmenų nacionalinį registrą.

Krovininį automobilį su rusiškais valstybinio numerio ženklais vairavęs vyras yra įtrauktas į nepageidaujamų asmenų nacionalinį registrą.

Be to, ant šio automobilio stiklo, matomoje vietoje, buvo pritvirtinta ir viešai demonstruojama Georgijaus (šv. Jurgio) juosta. Lietuvoje įstatymai tai daryti draudžia.

Nacistinių, komunistinių simbolių, totalitarinių ar autoritarinių režimų simboliu, kurį šie režimai naudojo ar tebenaudoja jų įvykdytai ar vykdomai karinei agresijai, vykdomiems ar įvykdytiems nusikaltimams žmoniškumui ir karo nusikaltimams propaguoti, visais atvejais laikoma dvispalvė (juodos ir oranžinės spalvų) Georgijaus (šv. Jurgio) juosta. Už tokio simbolio demonstravimą numatyta 300–700 eurų bauda, primena VSAT.

Vairuotojui iš Rusijos pasieniečiai surašė atsisakymą leisti atvykti kertant sieną.

Šiemet per devynis mėnesius VSAT pareigūnai į Lietuvą neįleido 256 asmenų, įtrauktų į nepageidaujamų asmenų nacionalinį registrą. Šeštadalis (42) jų turėjo Rusijos pilietybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas