Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos pilietis Kauno muitininkams 20 pakelių deklaravo, o dar 1500 – „pamiršo“

Trečiadienį Kybartų kelio posto muitinės pareigūnai sulaikė cigarečių kontrabandą: patikrinę iš Rusijos įvažiavusį sunkiasvorį automobilį „Renault Magnum“, rado 1500 pakelių cigarečių. Sunkvežimio vairuotojas nesakė, kad cigarečių neturi, bet gerokai sumažino tikrąjį pakelių skaičių.
Bylos įkalčiai
Bylos įkalčiai / Muitinės nuotr.

Muitininkai aptiko krovininiame automobilyje paslėptus kontrabandinius rūkalus, praneša Kauno teritorinės muitinės atstovė ryšiams su visuomene Dovilė Lapinskienė.

Sausio 12-ąją, iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities per Kybartų kelio postą į Lietuvą sunkiasvoriu automobiliu „Renault Magnum“ atvažiavęs Rusijos Federacijos pilietis V. S. muitinės pareigūnams deklaravo vykstantis be krovinio, žodžiu deklaravo gabenantis 20 vnt. cigarečių.

Muitinės pareigūnai patikrino automobilį mobiliąja rentgeno kontrolės sistema - tarp puspriekabės dugno ir daiktadėžės esančioje ertmėje rasta nedeklaruotų 1500 pakelių cigarečių „NZ Gold“, kurių bendra vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 5355 eurai.

Muitinės pareigūnai sulaikė cigaretes ir automobilį, o pažeidėjui surašė administracinio nusižengimo protokolą. Už šią kontrabandą gresia piniginė bauda, nelegaliai gabentų tabako gaminių ir automobilio konfiskavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas