Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šakių policija nubaudė be kaukės po miškus laksčiusią moterį: feisbuke kilo pykčio banga

Pirmadienio rytą Šakių policija nubaudė moterį, miške bėgiojusią be apsauginės kaukės. Feisbuke dėl šio įvykio kilo pasipiktinimo banga, bet pareigūnai turi savo paaiškinimą: moterį jie iš pradžių perspėjo, bet ji nepaklausė raginimų.
Sekmadienio karantino popietė prie Kauno marių
Asociatyvi iliustracija/Karantinas Lietuvoje / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Feisbuke Auksė papasakojo, kad ryte bėgiojo po miškus turėdama apsauginę kaukę, bet nebuvo ja užsidengusi burnos ir nosies.

Būtent už tai, anot jos, pareigūnai ją nubaudė 250 eurų bauda, nors ši ir maldavo pasigailėti.

Netrukus įrašas iš socialinio tinklo pradingo, o pati anketa buvo užblokuota.

Tos pačios dienos vakarą feisbuke pasirodė dar vienas įrašas – Auksės dukra prisistačiusi Gabrielė pasakojo, kad jos mamą nubaudė privažiavę trys policininkai, kurie patys buvo be kaukių.

„Mama dar gražiai prašė nebausti, aiškino situaciją, kad yra miške, žmonių aplink nėra, o kaukė – ant kaklo, jeigu pamatytų ką nors aplink, iškart ją užsidėtų“, – dėstė Gabrielė.

Ji pasakojo, kad mamos įrašu daug kas susidomėjo, tačiau kodėl anketa buvo užblokuota – neaišku.

„Ar tai reiškia, kad šitas įrašas buvo kažkam labai nenaudingas“, – rašė Gabrielė. Beje, ir šis originalus jos įrašas iš anketos pradingo, bet feisbuko vartotojai aktyviai dalijasi kopija.

15min susisiekus su Marijampolės apskrities policija, jos atstovas Renatas Siaurusaitis paaiškino, kad apie 7 val. 50 min. Šakių mieste pareigūnai pastebėjo moterį be veido kaukės ir įspėjo, kad ši ją užsidėtų, nes tą daryti karantino metu viešose vietose privaloma.

„Kiek daugiau nei už 20 min. ta pati moteris pastebėta bėgiojanti be apsauginės kaukės, dviračių ir pėsčiųjų take, kur dažniausiai būna žmonių. Kadangi pareigūnas prieš tai jau buvo įspėjęs dėvėti apsauginę kaukę – jai surašė protokolą dėl piktybiškai nevykdomų nurodymų“, – pasakojo R.Siaurusaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas