Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 19 /08 20 08:53

Šakių rajone apvirto keleivinis autobusas: į ligonines išvežta dešimtys žmonių

Pirmadienį ryte, apie 6 val. gautas pranešimas, kad Šakių rajone, Žygėnų kaime, nuo kelio nuvažiavo ir apvirto keleivinis autobusas. Avarijos aplinkybės kol kas tikslinamos, tačiau incidento metu nukentėjo kone pusė autobusu važiavusių keleivių.
Autobuso avarija Šakių rajone
Autobuso avarija Šakių rajone / Luko Pilecko / Jurbarko šviesa nuotr.

Patikslino aplinkybes

Antradienio rytą policija paros įvykių suvestinėje paskelbė ir dar šiek tiek informacijos apie eismo įvykį. Nurodoma, kad Šakių r., kelyje Pilviškiai-Šakiai-Jurbarkas, 49-ame km, keleivinis autobusas „SETRA“, vairuojamas vyro (gim. 1959 m.), važiavęs maršrutu Kaliningradas-Ryga, nuvažiavo nuo kelio ir apvirto.

Per eismo įvykį pirminiais duomenimis nukentėjo 25 autobusu važiavę keleiviai, iš kurių 7 paguldyti į ligoninę, o kiti suteikus med. pagalbą, gydomi ambulatoriškai.

Kliudė saugumo salelę

Marijampolės apskrities VPK atstovė Gintarė Navickaitė 15min sakė, kad autobusu važiavo 47 žmonės. Kol kas neaišku, kokiomis aplinkybėmis įvyko avarija, tačiau autobusas nuvažiavo nuo kelio ir vertėsi. Autobusą vairavo Latvijos pilietis.

26 nukentėję žmonės, tarp kurių yra Latvijos ir Rusijos piliečių, išvežti į Jurbarko ir Šakių ligonines. Autobusu vyko ir vienas lietuvis.

„Šiuo metu į ligonines Jurbarke ir Šakiuose yra išvežti 26 žmonės. Kiti žmonės žmonės šiuo metu yra Gelgaudiškio specialiojoje mokykloje, Šakių savivaldybė pasirūpino, kad žmonės būtų pamaitinti ir saugiai būtų.

Pirminiais duomenimis, autobuso vairuotojas kliudė saugumo salelę, nesuvaldė autobuso ir nuvažiavo nuo kelio. Autobusas važiavo maršrutu Kaliningradas–Ryga“, – sakė Gintarė Navickaitė.

Du prispaustus žmones vadavo ugniagesiai

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Edita Zdanevičienė sakė, kad įvykio vietoje du žmones ugniagesiams teko vaduoti panaudojant specialią įrangą. Kitiems žmonėms buvo padedama išlipti iš apvirtusio autobuso.

„5.51 val. ugniagesiai gavo pranešimą, kad nuo kelio nuvažiavo keleivinis autobusas ir apvirto ant šono. Dviem keleiviams prireikė didesnės ugniagesių pagalbos. Jie buvo prispausti ir teko juos vaduoti. Ugniagesiai naudojo hidraulinę gelbėjimo įrangą – plėstuvus, žirkles, pneumatines pagalves. Žmonės buvo išlaisvinti ir perduoti medikams bei išgabenti į ligoninę, o kitiems keleiviams ugniagesiai padėjo išlipti. Į gydymo įstaigą išvežta apie 20 žmonių, tarp jų yra ir nepilnamečių“, – sakė Edita Zdanevičienė.

Luko Pilecko / Jurbarko šviesa nuotr./Autobuso avarija Šakių rajone
Luko Pilecko / Jurbarko šviesa nuotr./Autobuso avarija Šakių rajone

Daugiausia patyrė lūžių

Pasak Šakių ligoninės direktoriaus pavaduotojos Dainos Bagdonienės, į gydymo įstaiga atvežta dešimt pacientų.

„Buvo ir lūžių, ir žaizdų, ir sumušimų. Vienas rusų tautybės žmogus dėl kaulų lūžių išvežtas į Kauno klinikas, visi kiti greičiausiai bus išleisti gydytis į namus“, – BNS sakė ji.

Pasak Jurbarko ligoninės vyriausiosios gydytojos Rūtos Lukšienės, į šią gydymo įstaigą atvežta apie 15 asmenų, įskaitant ir vairuotoją.

„Daugiausiai pristatyta buvo Latvijos piliečių. Iš mūsų trys piliečiai išvežti į Kauno klinikas, dėl galvos traumos, ilgųjų kaulų lūžių, dėl minkštų audinių žaizdų. Du pacientai yra stacionarizuoti mūsų ligoninėje“, – BNS komentavo R.Lukšienė.

Jos teigimu, apie dešimt pacientų yra išleisti gydytis namuose.

„Pas daugumą sumušimai, viena ar kelios žaizdos, išgąstis“, – dėstė medikė.

Pasak Kauno klinikų atstovės Ievos Jankauskienės, į klinikas iš viso pristatyti penki žmonės.

Luko Pilecko / Jurbarko šviesa nuotr./Autobuso avarija Šakių rajone
Luko Pilecko / Jurbarko šviesa nuotr./Autobuso avarija Šakių rajone

„(Jie pristatyti – BNS) dėl sunkesnių sužalojimų, daugiausia dėl kaulų lūžių“, – teigė ji.

Anot G.Navickaitės, kiti žmonės žmonės laikinai apgyvendinti Gelgaudiškio specialiojoje mokykloje.

„Šakių savivaldybė pasirūpino, kad žmonės būtų pamaitinti ir saugiai būtų“, – teigė G.Navickaitė.

Dėl avarijos pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi