Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalčininkų jaunimui parūkius – traukuliai, net sąmonės netekimas: policija tykojo BMW iš Vilniaus

Narkotikai Šalčininkuose ir Jašiūnuose: sulaikytas BMW vairuotojas stengėsi atrodyti labai nustebęs, iki tol, kol policija nepradėjo kraustyti jo kišenių ir automobilio. Beje, dalį kvaišalų įtariamasis slėpė kelnaitėse ir pats juos iš ten išsitraukė, tik atsikratymo fokusas jam nepavyko.
Bylos įkalčiai
Temos iliustracija ir bylos įkalčiai / Vilniaus VPK nuotr.

Pastaraisias mėnesiais Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnai sistemingai gaudavo nerimą keliančius vietinių gyventojų pranešimus.

Pareigūnams buvo siunčiami signalai apie Šalčininkų mieste ir Jašiūnų miestelyje jaunimui platinamo stipraus „kristalo“.

Vilniaus VPK nuotr./Bylos įkalčiai
Vilniaus VPK nuotr./Bylos įkalčiai

Be to, šalčininkiečiams pradėta tiekti skysto pavidalo narkotinę medžiagą, skirtą naudoti garinant, t. y. tarp jaunimo labai išpopuliarėjusiose elektroninėse cigaretėse.

Užfiksuota atvejų, kai po elektroninių cigarečių naudojimo jauno amžiaus Šalčininkų miesto gyventojai buvo pristatyti į medicinos įstaigą dėl traukulių ar net praradę sąmonę. Nukentėjusieji būdavo skubiai gaivinami reanimacijos skyriuje.

Policijoje taip pat gauta pranešimų apie neva net miesto gimnazijose platinamas narkotines medžiagas.

BMW vairuotojas stengėsi atrodyti labai nustebęs, kodėl iš viso buvo sustabdytas.

Vilniaus VPK nuotr./Bylos įkalčiai
Vilniaus VPK nuotr./Bylos įkalčiai

Atlikusi kruopštų pasiruošimą, Šalčininkų rajono policijos komisariato speciali tyrimo grupė surengė tikslinę policinę priemonę.

2023-05-24 apie 21 val. įvažiuojantis į Šalčininkų miestą buvo sustabdytas BMW automobilis, kurį vairavo vilnietis (gim. 2003 m.).

Pareigūnai paklausė, ar jis turi draudžiamų daiktų, pastarasis atsakė neigiamai stengėsi atrodyti labai nustebęs, kodėl iš viso policijos buvo sustabdytas.

Tačiau pradėjus iš automobilio slėptuvių traukti buteliukus su įtartinu skysčiu, BMW vairuotojo nuotaika staiga pablogėjo. Jis griebėsi kitokios taktikos: akimirkai pabandęs nukreipti pareigūnų žvilgsnį, vilnietis iš apatinių kelnaičių ištraukė maišelį su baltos spalvos medžiaga ir sviedė jį į šalikelę.

Tačiau šis veiksmas buvo pastebėtas pareigūnų ir asmuo buvo sulaikytas.

Atlikus asmens ir transporto priemonės apžiūrą, rasti specialūs indai su skysčiais ir „kristalo“ pavidalo medžiagomis bei fasavimo priemonės.

Vilniaus VPK nuotr./Bylos įkalčiai
Vilniaus VPK nuotr./Bylos įkalčiai

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso 260 str. 1 d. (dėl narkotinių medžiagų platinimo).

Šalčininkų rajono policija dėkoja gyventojams už aktyvią pagalbą ir vertingą informaciją išaiškinant teisės pažeidimus ir toliau prašo apie pastebėtus galimai daromus teisės pažeidimus ar nusikalstamą veiką pranešti skubios pagalbos tarnybų telefonu 112 arba per elektroninių policijos paslaugų portalą www.epolicija.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito