Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šalyje ketvirtadienį užregistruotos 53 avarijos: policija primena KET

Lapkričio 4-ąją, ketvirtadienį, pirminiais duomenimis, įvyko 4 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės. Sužeisti 4 eismo dalyviai, tarp jų – 1 nepilnametis. Nukentėjo 3 pėstieji (pėsčiųjų perėjose tamsiuoju paros metu) ir viešojo transporto (autobuso) keleivis. Įvykiai įvyko Vilniuje ir Kaune. Tamsiuoju paros metu – 3 įvykiai, esant šlapiai kelio dangai – 1.
Avarijos vietoje
Asociatyvi nuotr. / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, prieš vidurdienį, Kaune, Savanorių prospekte (danga šlapia), miesto maršrutiniame autobuse, kurį vairavo 54-erių vyras, pargriuvo ir susižeidė 87 metų keleivis.

Apie 20.30 val., lyjant, Kaune, Kuršių gatvėje, apšviestame kelio ruože, į kairę degant žaliam šviesoforo signalui automobiliu „Toyota Yaris“ sukdamas 20 metų vaikinas, pirminiais duomenimis, nepastebėjo per pėsčiųjų perėją ėjusio nepilnamečio (jam taip pat degė žalias signalas) ir jį partrenkė. Sužeistas 11 metų berniukas paguldytas į ligoninę.

Vakare, apie 18.30 val., Vilniuje, J.Baltrušaičio gatvės ir Laisvės prospekto sankryžoje (apšviestoje kelio dalyje), reguliuojamojoje šviesoforų, 27 metų moteris, vairuodama automobilį „Volvo S60“, suko į dešinę, nepastebėjo per pėsčiųjų perėją ėjusios pėsčiosios ir ją kliudė. Nukentėjo 24 metų mergina.

Taip pat vakare, apie 22.30 val., sostinėje, A.Goštauto ir J.Tumo-Vaižganto gatvių sankryžoje, apšviestoje kelio dalyje, degant žaliam šviesoforo signalui, 31 metų vyro vairuojamas automobilis „Opel Omega“ kliudė pėsčiųjų perėjoje 20 metų vaikiną (jam degė raudonas šviesoforo signalas). Sužeistas jaunuolis paguldytas į ligoninę.

Per parą – 53 eismo įvykiai, dėl neblaivaus vairuotojo kaltės – 1 (Vilniuje). Atvejų, kai transporto priemonės susidūrė su gyvūnais, – 16 (Kaune, Elektrėnų ir Marijampolės savivaldybėse, Akmenės (2), Alytaus, Anykščių, Kauno (2), Kėdainių, Kretingos, Kupiškio, Prienų, Širvintų, Švenčionių, Trakų (magistraliniame kelyje A16 Vilnius–Prienai–Marijampolė) rajonuose)).

Lietuvos kelių policijos tarnyba primena pėstiesiems būti atidiems prieš žengiant į važiuojamąją kelio dalį ir matyti eismo situaciją. Vairuotojas transporto priemonės sustabdyti iš karto negali. Šiuo metu, kai anksčiau temsta, taip pat eismo sąlygas neretai sunkina krituliai, vairuotojui pastebėti pėsčiąjį (-iuosius) gerokai sunkiau, ypač neapšviestuose keliuose.

Dar kartą akcentuotina:

  • Pėstieji, įžengti į važiuojamąją kelio dalį galite tik po to, kai įvertinate atstumą iki artėjančių transporto priemonių, jų greitį ir įsitikinate, kad eiti saugu. Eidami per važiuojamąją kelio dalį, taip pat ir pėsčiųjų perėją, neužsiimkite pašaliniais darbais (kalbėjimu mobiliuoju, žinučių rašymu ir pan.). Turite stebėti nuolat besikeičiančią eismo situaciją, t. y. klausytis, girdėti ir matyti, kas vyksta aplinkui.
  • Tamsiuoju paros metu, esant blogam matomumui, neapšviestuose keliuose, kad būtumėte matomi, naudokite matomumą gerinančias priemones: atšvaitus, ryškiaspalves liemenes su šviesą atspindinčiais elementais, prožektorius, šviečiančius žibintus.
  • Atšvaitas prie drabužių (rankinės, kuprinės) turi būti pritvirtintas taip, kad jį matytų kiti eismo dalyviai.
  • Kelkraščiu arba važiuojamosios kelio dalies pakraščiu turite judėti prieš transporto priemonių važiavimo kryptį.
  • Į kitą važiuojamosios kelio dalies pusę privalote eiti tik pėsčiųjų (taip pat požeminėmis ir esančiomis virš kelio) perėjomis, o kur jų nėra, – sankryžose pagal šaligatvių arba kelkraščių liniją. Neperženkite pėsčiųjų perėjos ribų. Kai matomumo zonoje perėjos ar sankryžos nėra, galima eiti per kelią stačiu kampu į abi puses gerai apžvelgiamose vietose, tačiau tik įsitikinus, kad eiti saugu.
  • Vietose, kur eismas reguliuojamas, turite vadovautis šviesoforais su pėsčiųjų simboliu, o kai jų nėra, – transporto šviesoforų signalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas