Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šaudynes degalinėje surengęs zarasiškis po nuosprendžio paskelbimo suimtas teismo salėje

Paskelbtas nuosprendis Zarasų rajono degalinėje šaunamuoju ginklu vyrą sunkiai sužalojusiam 29 metų zarasiškiui. Gyčiui Budui skirta reali laisvės atėmimo bausmė.
Kratos metu aptikti nelegalūs ginklai
Revolveriai (asociatyvi nuotr.) / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Teisiamųjų suole Zarasų rajono gyventojas Gytis Budas atsidūrė dėl 2021 metų rugsėjį įvykusio incidento vienoje šio rajono degalinių.

Pavakarę degalinės teritorijoje pasigirdo keli šūviai. Vėliau liudytojai teigė, kad šaudyta buvo automobilyje BMW angliškais registracijos numeriais. Šaudė prie minėto automobilio vairo sėdėjęs vyras. Jo auka tapo kitas vyriškis, įsėdęs į automobilį pasikalbėti.

Degalinės lankytojams pastebėjus, kas vyksta, šaulys išlipo iš automobilio ir pabėgo.

Keleivio vietoje sėdėjęs zarasiškis, ištiktas šoko, iš pradžių nesuprato esąs pašautas, o pamatęs žaizdas ir pasijutęs prastai, sugebėjo pats automobiliu nuvažiuoti iki artimiausios gydymo įstaigos. Vėliau ekspertai nustatė, kad į nukentėjusįjį iš šaunamojo ginklo buvo pataikyta mažiausiai 2 kartus, kulkos pažeidė vidaus organus. Dėl šių sužeidimų vyrui buvo sunkiai sutrikdyta sveikata.

Bylą išnagrinėję Utenos apylinkės teismo Zarasų rūmai birželio 20 dieną Gytį Budą pripažino kaltu ir skyrė jam subendrintą 5 metų laisvės atėmimo bausmę, suimant jį iškart po šio nuosprendžio paskelbimo.

Ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu ir sunkaus sveikatos sutrikdymo atliko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai, o tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Mantas Jurkėnas.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Panevėžio apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas