Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šaudynės Vilniuje aptariamos teisme: pareikšti įtarimai, sprendžiama, ar būtina suimti įtariamąjį

Teismas sostinėje penktadienį turėtų nuspręsti, kokiam terminui ir kokiais pagrindais gali būti suimtas įtariamasis, išvakarėse sulaikytas po mirtinų šaudynių į advokatą bei dviejų policininkų sužeidimo. Prokuratūra įtariamajam reikalauja griežčiausios kardomosios priemonės maksimaliam terminui. Oficialūs įtarimai asmeniui tiek dėl nužudymo, tiek dėl nelegalaus ginklo – jau pareikšti.
Vilniaus centre nušautas advokatas ir pašauti 2 policijos pareigūnai
Pareigūnai išveža sulaikytą įtariamą šaulį Igorį Moskaliovą / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Teisėsauga yra pradėjusį rezonansinę bylą dėl nužudymo bei pasikėsinimo nužudyti žmones. Sostinės centre šaudžiusiam vyrui pareikšti įtariamai, penktadienį praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra.

Įteikė pranešimą apie įtarimą

Sostinės centre vakar advokatą nušovusiam ir policijos pareigūnus pašovusiam Lietuvos Respublikos piliečiui (gim. 1962 m.) įteiktas pranešimas apie įtarimą dėl tarnybos pareigas vykdančio asmens nužudymo bei pasikėsinimo nužudyti kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu (pagal Baudžiamojo kodekso 129 straipsnio 2 dalies 5, 7 ir 10 punktus) bei dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis (pagal Baudžiamojo kodekso 253 straipsnio 1 dalį).

Įvertinęs šiuo metu surinktus ikiteisminio tyrimo duomenis, tyrimui vadovaujantis prokuroras kreipsis į Vilniaus miesto apylinkės teismą dėl kardomosios priemonės – suėmimo – skyrimo, pažymima prokuratūros pranešime.

Panaudojo nelegalų ginklą

Pirminiais ikiteisminio tyrimo duomenimis, spalio 10 d. apie 10 val. 23 min. Vilniuje, Vasario 16-osios g., name, vyras (gimęs 1962 m.) šaudydamas iš neteisėtai laikomo pistoleto TT, mirtinai sužalojo advokatą L.P. (gimusį 1955 m.) bei sužalojo tarnybos metu uniformuotus Vilniaus apskr. VPK pareigūną (gimusį 1997 m.) ir pareigūnę (gimusią 2000 m.), kurie, suteikus med. pagalbą, gydomi ambulatoriškai. Įtariamasis uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo 129 str. (Nužudymas) 2 d. 7 p., 129 str. 2 d., penktadienį informuoja Policijos departamentas.

Ketvirtadienio įvykis Vilniuje sukėlė didelį visuomenės atgarsį, į tragediją bei jos padarinius reagavo policininkų, advokatų, antstolių bendruomenės.

Kaip skelbta, Vilniaus centre pastate Vasario 16-osios g., ties kampu su A.Goštauto g., ketvirtadienį pašauti du policijos pareigūnai, su antstolio padėjėju ir advokatu atvykę iškeldinti žmogaus iš buto. Įtariamasis šaulys iš pradžių užsibarikadavo, tačiau netrukus buvo sulaikytas „Aro“ kovotojų. Per šias šaudynes žuvo advokatas Leonidas Pšelincevas.

Antstolis nenukentėjo, o pareigūnei ir pareigūnui – prireikė medikų.

Įvykio vietoje įtariamajam pasidavus, pradėtas skaičiuoti 48 val. jo laikino sulaikymo terminas, o bylos prokurorams teko pareiga spręsti, kokios kardomosios priemonės sulaikytajam turi būti taikomos ateityje.

Prokuratūros pozicija – turi būti taikomas suėmimas, o leidimą šiai griežčiausiai sankcijai gali suteikti tik teismas.

VIDEO: Trumpai ir aiškiai: kas yra žinoma apie šaudynes Vilniuje

Tyrėjai prašo dalintis filmuota medžiaga

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras, tyrimą atlieka Vilniaus AVPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai.

Siekiant surinkti ikiteisminiam tyrimui reikšmingus duomenis bei nustatyti objektyvias nusikalstamos veikos padarymo aplinkybes, teisėsaugos pareigūnai prašo įvykio liudytojų pasidalinti jų turima filmuota medžiaga su policijos tyrėja el. paštu ilona.monkevic@policija.lt.

Bus papildyta

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas