Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 25 /15:48

Saulius Skvernelis: Elvinas Jankevičius atmeta bet kokius ryšius su Rusijos nusikaltėliu A.Jevlojevu

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis sako neturintis pagrindo manyti, kad viceministras Elvinas Jankevičius galėjo padėti išduoti leidimą Lietuvoje gyventi Rusijos nusikalstamo pasaulio autoritetui Achmedui Jevlojevui.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Ministras teigė sulaukęs paaiškinimų, kad su teisininku, pas kurį galbūt lankėsi ir Rusijos nusikaltėlis, viceministras bendravo kaip šeimos draugas.

„Reaguojame į kiekvieną informaciją labai rimtai. Viceministras informavo mane ir tikrai deklaruoja, kad nieko bendro su šita istorija neturi. Tiesiog neneigė, nes iš tikrųjų bendrauja (su teisininku), jei teisingai atsimenu, nuo 2007-ųjų metų, kaip šeimos draugai, kai jis dar nebuvo nei viceministras, nei apskritai politikas“, – BNS trečiadienį Vyriausybėje sakė S.Skvernelis.

vrm.lt nuotr./VRM viceministras Elvinas Jankevičius
vrm.lt nuotr./VRM viceministras Elvinas Jankevičius

„Viceministras neneigia, kad bendravo ir bendrauja nuolatos. Bet tikrai šitoje istorijoje jis nei prašė, nei tarpininkavo, nei kitokių veiksmų nesiėmė“, – pridūrė ministras.

Pasak jo, E.Jankevičius neigia bet kokius galimus ryšius su A.Jevlojevu.

„YouTube“ nuotr./A.Jevlojevas siejamas su Rusijos organizuotu nusikalstamumu.
„YouTube“ nuotr./A.Jevlojevas siejamas su Rusijos organizuotu nusikalstamumu.

Pristatys tarnybinio patikrinimo rezultatus

S.Skvernelis taip pat patvirtino, kad ministerijoje dėl šios istorijos yra baigtas tarnybinis patikrinimas, rezultatai bus pristatyti netrukus. Pasak jo, patikrinime bus nustatyti tik teisines procedūras išduodant leidimą pažeidę pareigūnai, tačiau konkrečių asmenų atsakomybę turės nustatyti šiuo metu atliekamas ikiteisminis tyrimas.

„Kiek man žinoma, ikiteisminis tyrimas dėl to leidimo išdavimo, jis vyksta intensyviai, tai tiesiog palauksime, matyt, tyrimo, ir atsakysime į tą klausimą“, – sakė ministras.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ trečiadienį pranešė, kad Vilniaus Pilies gatvėje 17-uoju numeriu pažymėtame bute gyvenantis asmuo, kuris oficialiai teikia teisines konsultacijas, bendrauja su už finansinius nusikaltimus šiuo metu teisiamu Vadimu Kastujevu. Būtent jis, dienraščio teigimu, ir atvedė savo pažįstamą A.Jevlojevą pas teisininką. Teigiama, kad filmavimo kameros užfiksavo, kaip į butą beveik tuo pat metu užeina į A.Jevlojevą ir į viceministrą su buto šeimininku panašūs asmenys.

A.Jankevičius Vidaus reikalų ministerijoje kuruoja migracijos klausimus.

Kaip BNS informavo ministro patarėjas žiniasklaidai Tomas Beržinskas, viceministras trečiadienį pranešė laikinai nusišalinantis nuo šios kuruojamos srities, kol nebus baigtas ikiteisminis tyrimas.

Teigiama, kad filmavimo kameros užfiksavo, kaip į butą beveik tuo pat metu užeina į A.Jevlojevą ir į viceministrą su buto šeimininku panašūs asmenys.

A.Jankevičius Vidaus reikalų ministerijoje kuruoja migracijos klausimus.

„Lietuvos rytas" daugiau nei prieš mėnesį pranešė, kad vadinamajam įteisintam vagiui ("Vor v zakone") A.Jevlojevui sausio pabaigoje Vilniaus migracijos pareigūnai išdavė leidimą laikinai gyventi Lietuvoje. Vėliau leidimas buvo panaikintas.

Dėl šio įvykio ikiteisminį tyrimą atlieka Policijos departamento Imuniteto valdyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai