Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Savo įmonę nieko apie tai nežinojusiai rumunei neva perdavusiam vyrui – bauda

Šiaulių apygardos teismas patenkino prokuratūros skundą ir panaikino ankstesnį nuosprendį, kuriuo šiuo metu jau likviduotos Radviliškio įmonės vadovas buvo išteisintas bei pripažino jį kaltu tiek dėl dokumentų klastojimo, tiek dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo ir skyrė vyrui 4,5 tūkst. eurų baudą.
Kauno policija penktadienį pristatė du svarbius ikiteisminius tyrimus
Dokumentų klastojimas, asociatyvi iliustracija / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Šiaulių apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė apeliaciniame skunde prašė teismo panaikinti Šiaulių apylinkės teismo nuosprendį, kuriuo šių metų vasario 11 dieną buvęs įmonės vadovas buvo išteisintas.

Teismas sutiko su prokurorės skundo argumentais ir pripažino, kad vyras kaltas dėl nusikalstamų veikų, kuriomis bandė nuslėpti vis blogėjančią įmonės finansinę situaciją. Nustatyta, kad 2017 vasarą nuteistasis imitavo fiktyvų įmonės perleidimą Rumunijos pilietei. Jis teigė, kad dovanojo moteriai bendrovės akcijas ir perdavė jai buhalterinius dokumentus, tačiau teismas pripažino, kad vyras pats klastojo akcininko sprendimą bei vertybinių popierių dovanojimo sutartį.

Ikiteisminio tyrimo metu į Rumunijos Respubliką buvo išsiųstas Europos tyrimo orderis, kur šios šalies pareigūnai apklausė minėtą Rumunijos pilietę. Pastaroji tikino, kad niekas nebuvo su ja susitikęs, nesitarė ir akcijų nedovanojo. Naująja įmonės vadove nuteistojo įvardyta moteris niekada nėra buvusi Lietuvoje ir jau dešimtmetį gyvena Prancūzijoje.

Teismas taip pat nustatė, kad radviliškietis paslėpė įmonės 2006–2017 metų buhalterinės apskaitos dokumentus. Jis tyčia imitavo bendrovės perleidimo sandorį, o apklausiamas pareigūnų ir teismo vengė atsakymų, negalėjo detalizuoti, kur tiksliai (neva biurų pastate Vilniuje) jis perdavė dokumentus.

Tiek ikiteisminio tyrimo, tiek bylos nagrinėjimo teisme metu vyras savo kaltės nepripažino.

Šis teismo nuosprendis įsiteisėjo iš karto priėmus jį, tačiau gali būti skundžiamas kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas