Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 14 /11:48

Seimo viešbutį švarinęs vagis Valerijus Capukas stojo prieš teismą dėl ankstesnės vagystės

Sostinėje teisiamas dėl vagysčių iš Seimo viešbučio pagarsėjęs narkomanas Valerijus Capukas.
Valerijus Capukas
Valerijus Capukas

Vilniaus miesto apylinkės teismas pirmadienio rytą pradėjo nagrinėti vilniečio Valerijaus Capuko (gim. 1980 m.) baudžiamąją bylą dėl vagystės ir narkotikų laikymo.

Šioje byloje jis teisiamas už vagystę, kurios metu buvo padaryta 14 300 litų žala: pamatęs Savanorių prospekte stovintį atrakintą automobilį, čiupo ant keleivio sėdynės buvusį krepšį su kompiuteriu ir 13 070 litų grynųjų.

Beje, ši istorija turi dar vieną neįtikėtiną siužetinę liniją: vagystė įvykdyta tuo metu, kai be priežiūros paliktos mašinos vairuotojas pėsčiomis vijosi kelių erelį, kuris girtas automobiliu „Mazda 323“ partrenkė troleibuso vairuotoją, išlipusią taisyti pamestų troleibuso „ūsų“.

Dėl šios vagystės 2012 m. vasarą V.Capukas visiškai pripažino kaltę. Taip pat jis neneigė, kad sulaikymo metu pareigūnai rado pas jį 7 lankstinukus heroino ir tabletę klonazepamo.

Tačiau 12 kartų jau teistas vyras su teisėsauga turi ir daugiau problemų.

Kaip žinoma, neseniai teisme buvo patenkintas prokuratūros prašymas leisti suimti V.Capuką maksimaliam trijų mėnesių terminui, kai šis nuo narkotikų priklausomas vyras buvo sulaikytas dėl įtarimų Seimo viešbutyje apvogus parlamentarą Julių Sabatauską.

V.Capukas įkliuvo prie „Akropolio“, kai bandė parduoti iš Seimo nario pavogtus daiktus.

V.Capuką išdavė ir jo braižas – vyras jau anksčiau buvo teistas už vagystę iš Seimo nario Algimanto Salamakino būsto viešbutyje.

Dabar paaiškėjo, kad nuo ilgapirščių nukentėjo ne tik Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas J.Sabatauskas, bet ir dar keli parlamentarai, tarp jų – buvęs socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas.

Pirmadienį Vilniaus miesto apylinkės teisme V.Capukas atgailavo dėl savo nusikaltimo ir davė išsamius parodymus apie 2012 m. liepos 20-osios įvykius. Jis pasakojo tądien važiavęs troleibusu, tačiau eismas sustojo kilus kažkokiems trukdžiams. V.Capukas išlipo ir pamatė už troleibuso stovintį be priežiūros paliktą atrakintą automobilį. Čiupęs iš jo krepšį, V.Capukas išėjo iš nusikaltimo vietos pėsčiomis.

Pareigūnai įtariamąjį sulaikė po poros dienų. Jis parodė, kur slepia kompiuterį ir didžiąją dalį pinigų (buvo spėjęs išleisti tik apie porą tūkstančių litų).

Atgailaudamas dėl nusikaltimų V.Capukas teisme minėjo, kad gedi 2005 m. nužudyto tėvo, prižiūri neįgalią motiną, taip pat minėjo, kad jo brolis yra miręs. Iki sulaikymo V.Capukas niekur nedirbo, bet buvo registruotas Darbo biržoje.

Bylą nagrinėjančio teisėjo Pavelo Borkovskio paklaustas, ar mato galimybę atsikratyti priklausomybės kvaišalams, teisiamasis atsakė: „Dabar gausiu sėdėt, tai reikės galvoti kažką.“

V.Capukas minėjo, kad kai buvo įkliuvęs Vokietijoje, ten jis buvo nemokamai ir sėkmingai gydytas, tačiau grįžęs į Lietuvą vėl neišvengė narkotikų liūno.

Bylą kuruojanti prokurorė šioje byloje siūlo V.Capukui skirti 2,5 metų laisvės atėmimo bausmę. Nuosprendį teismas žada skelbti jau šią savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas