Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šeimos drama Kėdainiuose: ugniagesiai laužėsi pro langą, moteris slėpėsi spintoje

Vidurnaktį iš penktadienio į šeštadienį visos specialiosios tarnybos skubėjo į Kėdainių Žemaitės gatvę – teko laužtis į butą ir padėti pagalbos besišaukiančiai moteriai. Dėl fizinio skausmo sukėlimo sulaikytas ir į areštinę uždarytas neblaivus moters sutuoktinis.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Pranešė kaimynai

Rugsėjo 27-ąją po 23 val. į Bendrąjį pagalbos centrą paskambino Kėdainiuose, Žemaitės gatvės daugiabučiame name, gyvenantys žmonės. Jie pranešė, kad iš penktajame aukšte esančio buto sklinda triukšmas, bute galimai vyksta muštynės, girdisi moters pagalbos šauksmas.

Į įvykio vietą išskubėjo arčiausiai tuo metu budėję policijos pareigūnai ir greitosios medicinos pagalbos medikai.

Teko kviesti ugniagesius

Atskubėjus pareigūnams ir medikams į nurodytą butą patekti nepavyko – durų jiems niekas neatidarė. Tiesa, triukšmas bute nutilo, netgi nebelojo šuo, kuris iki atvykstant tarnyboms, kaimynų teigimu, skalijo be sustojimo.

Policijos pareigūnai kreipėsi į Kėdainių priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą. Jie pranešė, kad reikalinga pagalba patekti į penktajame daugiabučio namo aukšte esantį butą.

Į nurodytą vietą išskubėjo pirmasis ugniagesių gelbėtojų skyrius bei automobilinės kopėčios.

Įtariamasis sulaikytas

Ugniagesiai gelbėtojai automobilinėmis kopėčiomis užlipo į balkoną ir per langą pateko į butą. Atrakino buto duris ir įleido policijos pareigūnus bei medikus.

Policijos pareigūnai sulaikė 58-erių metų vyrą. Jis išgabentas į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę.

Paaiškėjo, kad vyras neblaivus – jam nustatytas vidutinis – 1,57 promilių – girtumo laipsnis.

Tiesa, neblaivi buvo ir nukentėjusioji – 52-ejų metų moteriai nustatytas taip pat vidutinis – 1,64 promilių – girtumo laipsnis.

Iškelta baudžiamoji byla

Kauno apskrities vyriausias policijos komisariatas informavo, jog įtariama, kad vyras smurtavo prieš neblaivią moterį.

Moteris paaiškino, kad šaukėsi pagalbos ir nuo vyro slėpėsi spintoje. Ją medikai apžiūrėjo vietoje, į priėmimo skyrių moteris vykti atsisakė, teigė, jog gydysis ambulatoriškai.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 140 str. (dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo).

Gresia net belangė

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė žmogui fizinį skausmą arba nežymiai jį sužalojo ar trumpam susargdino, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų. Tas, kas nurodytą veiką padarė savo artimajam giminaičiui ar šeimos nariui, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas