Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 01 20 /23:46

Sekmadienio avarija Anykščių rajone: žuvo du žmonės, tarp nukentėjusiųjų – vaikas

BPC pranešė apie tragišką eismo nelaimę užmiesčio kelyje. „Audi 80" keliavę sutuoktiniai žuvo, o automobiliu „Opel Vectra" važiavusi šeima su 3 m. vaiku atsidūrė ligoninėje.
Automobilis „Audi 80“ kuriuo važiavę sutuoktiniai žuvo.
Automobilis „Audi 80“, kuriuo važiavę sutuoktiniai žuvo. / Jono Junevičiaus/anyksta.lt nuotr.
Utenos apskrities VPK nuotr./Avarijos vietoje
Utenos apskrities VPK nuotr./Avarijos vietoje

Sekmadienį 16.12 val. Bendrajame pagalbos centre (BPC) bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Anykščių rajone ties II-uoju Svirnų kaimu, kelyje Anykščiai–Ukmergė susidūrus dviem automobiliams yra sužeisti 4 žmonės ir vienas vaikas, yra prispaustų žmonių.

Į įvykio vietą išsiųstos Anykščių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, Kavarsko ugniagesių komandos priešgaisrinės pajėgos, informacija apie įvykį perduota Anykščių greitosios pagalbos stočiai, Utenos apskrities VPK pareigūnams.

15min.lt žiniomis, du iš nukentėjusiųjų žmonių žuvo.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriuje 15min.lt sekmadienio pavakarę sužinojo, kad į avariją pateko du lengvieji automobiliai. Tikslesnes eismo įvykio aplinkybes dar aiškinasi įvykio vietoje dirbantys pareigūnai.

Informacija apie mažiausiai du per šią avariją žuvusius žmones yra patvirtinta.

Paaiškėjo, kad susidūrė „Opel“ ir „Audi“ automobiliai. Pirminiais duomenimis, būtent „Audi 80“ išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą. Žuvo „Audi“ vairavęs pensininkas ir jo sutuoktinė. Opeliu važiavusi šeima su vaiku rimtesnių sužalojimų išvengė, tačiau visi trys vis tiek nuvežti į ligoninę.

Anykščių krašto portalas anyksta.lt pranešė, kad „Audi 80" vairuojamas 1941 metais gimusio Panevėžio miesto gyventojo lygiame kelyje išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir kaktomuša susidūrė su „Opel Vectra", kuria iš Anykščių važiavo jauna 30–33 metų vilniečių pora ir trimetė jų duktė.

Avarijos metu žuvo „Audi 80" vairuotojas ir kartu važiavusi jo žmona (gimusi 1954 m).

Įvykio liudytojai praneša, kad „Audi 80" važiavusi moteris žuvo iškart – ji buvo prispausta metalo  gniaužtuose, o jos vyras dar buvo gyvas, tačiau kol jį iš sumaitotos mašinos išvadavo ugniagesiai gelbėtojai, jis irgi mirė.

Kitu automobiliu važiavusi šeima, gyvenanti Vilniuje, dėl įvairių sužalojimų paguldyta į Anykščių ligoninę. Teigiama, jog trimetei mergaitei iš Vilniaus iškviestas reanimacijos automobilis, kuriuo ji tolimesniam gydymui išvežta į sostinę.

Anyksta.lt duomenimis, po avarijos kelio ruožas prie II-ojo Svirnų kaimo pabarstytas smėlio-druskos mišiniu. Toliau link Kavarsko ir Anykščių kelias nebarstytas.

Lietuvos automobilių kelių direkcija pranešė, kad nuo 18.28 val. eismas krašto kelyje Nr.120 Radiškis–Anykščiai–Rokiškis jau leidžiamas. Šiame Anykščių rajono kelyje ties 3-iuoju kilometru eismas trumpam buvo sustabdytas dėl eismo įvykio padarinių likvidavimo darbų.

Tapote šio įvykio liudininku? Pastebėjimus, nuotraukas ir filmuotą medžiagą prašome siųsti 15min@15min.lt.

Jono Junevičiaus/anyksta.lt nuotr./Opelis, kuriuo keliavo vilniečių aeima su vaiku.
Jono Junevičiaus/anyksta.lt nuotr./Opelis, kuriuo keliavo vilniečių šeima su vaiku.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas