Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sekmadienio rytą vyriškis nusprendė išsituštinti prie Neries „vamzdžio“

„Krantinės arka“, stovinti prie Neries sostinės centre, yra bene prieštaringiausiai vertinamas meno objektas Vilniuje. Nežinia, ar tai, ką 15min.lt skaitytojas pamatė sekmadienio ryte, yra vieno vyro reakcija į „vamzdžiu“ vadinamą skulptūrą, ar tiesiog taip prispyrė gamta, kad reikėjo „čia ir dabar“. Kad ir kaip būtų, toks elgesys – ne tik žemas, bet ir viešosios tvarkos pažeidimas.
Vilnietis užfiksavo prie Neries „vamzdžio“ besituštinantį vyrą
Vilnietis užfiksavo prie Neries „vamzdžio“ besituštinantį vyrą / 15min.lt skaitytojo Justino nuotr.

„Pabusk iš sapno, kur glostei mano veidą ir mano lūpas švelniai bučiavai. Ir paklausyki sekmadienio tylaus aido – Labas rytas, myliu aš tave, vamzdi, karštai!“, – su tokiu tekstu 15min.lt skaitytojas Justinas redakcijai atsiuntė nuotrauką, sekmadienio rytą darytą Neries krantinėje.

„Tualetų stoka Vilniaus mieste, ar savotiškas meno suvokimas?! O gal – autorius, supratęs, kad išties „šūdą“ pastatė?“, – žodžių nevyniodamas į vatą rašė Justinas.

15min.lt primena, kad tuštinimasis viešoje vietoje – viešosios tvarkos pažeidimas. Už jį gali būti baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

„Vamzdžiu“ nepasitenkinimo neslepia nemažai vilniečių – ne kartą yra siūlyta jį nugriauti arba bent jau iškelti į kitą vietą. Tačiau Vilniaus meras Remigijus Šimašius sako, kad Neries krantinės pertvarkos metu „Krantinės arka“ liks – bent jau kol kas.

„Aš tikrai nemanau, kad Vamzdis yra kokia nors problema prie Neries. Daliai patinka, daliai nepatinka, bet mes tik esame sutarę, kad sutvarkius dešinįjį krantą pažiūrėsim, kaip atrodo tas Vamzdis sutvarkytoje teritorijoje. Nes jis ir buvo skirtas tvarkingai vietai“, – yra sakęs R.Šimašius.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Krantinės arka“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Krantinės arka“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito