Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Sėkmingai likviduotas dar vienas narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo kanalas

Šių metų birželio viduryje Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai ikiteisminiame tyrime dėl neteisėto narkotinių medžiagų platinimo per internetinę programėlę „Telegram“ gavo duomenų, jog įtariamieji ketina išplatinti psichotropines medžiagas, juos sulaikė.
Sėkmingai likviduotas dar vienas narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo kanalas
Sėkmingai likviduotas dar vienas narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo kanalas / Vilniaus AVPK nuotr.

Asmenys automobiliu gabeno maišelius, paslėptus striukės pamušale, su, kaip įtariama, psichotropine medžiaga, vadinama „kristalais“. Sulaikius du asmenis, buvo atliktos kratos jų nuomojamose gyvenamosiose vietose.

Jų metu rastas ir paimtas labai didelis įvairių narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekis: apie 600 g „kristalų“, apie 1 kg kanapių, 11 dėžučių tablečių „Xanax“, kitų psichotropinių medžiagų. Rasta ir 11 000 eurų, galimai gautų iš narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo, taip pat priemonės narkotikams dalinti, sverti, fasuoti.

VIDEO: Sėkmingai likviduotas dar vienas narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo kanalas

Kriminalistai disponavo informacija, kad bute gali būti dar vienas asmuo, sulaikytųjų bendrininkas, todėl pasitelkus kolegas iš Vilniaus apskr. VPK Viešosios tvarkos valdybos Specialiosios parengties skyriaus, buvo sulaikytas ir trečias įtariamasis.

Tyrimo metu nustatyta, kad šie asmenys internetinėje „Telegram“ programėlėje buvo sukūrę kanalą „Rastamanija“ – čia buvo siūloma įsigyti didžiulės pasiūlos ir įvairiais kiekiais narkotinių bei psichotropinių medžiagų. Tarp sulaikytų asmenų yra šio kanalo įkūrėjas, kiti du sulaikytieji narkotinių medžiagų platinimo grandinėje turėjo atlikti tam tikrus veiksmus platinant narkotikus. Įtariama, kad sulaikyti asmenys turėjo ir kitų bendrininkų, kurie yra nustatinėjami, todėl sulaikomų asmenų gali būti daugiau.

Sulaikius įtariamuosius, buvo sustabdytas narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimas dar viename programėlės „Telegram“ kanale „Rastamanija“.

Teisėsaugos pareigūnai yra sutelkę didžiulį dėmesį į narkotinių medžiagų platinimą internetinėje erdvėje ir tikslingai dirba šia kryptimi.

Sulaikytiems įtariamiesiems pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu ir paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Už inkriminuojamos nusikalstamos veikos padarymą asmenims gresia laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius