Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sekso vergių pirkliams devyniolikmetę padėjęs parduoti vyras neteko laisvės

Vietoj žadėto kambarių tvarkytojos darbo Jungtinėje Karalystėje devyniolikmetė buvo parduota sekso vergių pirkliams. 25 metų prekeivių bendrininkas E.B., padėjęs sekso vergių pirkliams parduoti devyniolikmetę, nuteistas ketverių metų laisvės atėmimu.
Antrankiai
Iliustracinė nuotrauka: antrankiai / Photos.com nuotr.

Tokį sprendimą Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų perduotoje nagrinėti apygardos teismui nusikaltimų žmogaus laisvei baudžiamojoje byloje priėmė apygardos teismas. 

Jungtinėje Karalystėje besislapsčiusio ir ketvirtadienį pagal Europos arešto orderį atgabento į Lietuvą nuteistojo E.B. keturių bendrininkų grupė už prekybą žmonėmis nuosprendžio sulaukė pernai lapkritį: G.P. nuteistas septynerių metų, A.K. – šešerių metų, R.Š. ir J.V. – penkerių metų laisvės atėmimu.

Nusikaltimų žmogaus laisvei baudžiamojoje byloje  E.B. bendrininkai, veikę organizuota grupe kartu su kitais prekyba žmonėmis įtariamais asmenimis, pasinaudodami devyniolikmetės, neturėjusios pragyvenimo šaltinio, socializuoto elgesio sutrikimais ir psichologinio pažeidžiamumo aspektais, apgaule siekė nukentėjusiąją įtraukti į prostituciją ir pelnytis iš šio verslo.

Panevėžio apygardos prokuratūra praneša, kad jaunai merginai buvo pažadėtas kambarių tvarkytojos ar valytojos darbas užsienio viešbutyje, ji buvo nugabenta į Jungtinę Karalystę ir parduota sekso vergių pirkliams, kurie pažadėjo ją pardavusiems bendrininkams E.B. ir G.P. mokėti 10 procentų nuo į prostituciją parduotos devyniolikmetės uždirbtų pinigų.

Šioje byloje ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai, tyrimą organizavo ir kontroliavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Įstatymas tiems, kas verbavo ir gabeno žmogų pasinaudodami jo pažeidžiamumu ir panaudodami apgaulę, nors žinojo arba siekė, kad nukentėjęs asmuo būtų įtrauktas į prostituciją ar būtų pelnomasi iš šio asmens prostitucijos, numato laisvės atėmimą iki 10 metų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento