Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Septyniolikmetė ir devyniolikmetis įtariami prekyba žmonėmis

Pareigūnai, atliekantys ikiteisminį tyrimą dėl vaiko pirkimo arba pardavimo, antradienį sulaikė septyniolikmetę Panevėžio rajono gyventoją ir devyniolikmetį panevėžietį T.A.
2011 metais policija išaiškino 33 atvejus, kai moterys iš Lietuvos buvo parduodamos užsienyje verstis prostitucija
Iliustracinė nuotrauka: prekyba žmonėmis / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Sulaikytieji įtariami penkiolikmetės Panevėžio rajono gyventojos verbavimu, įgijimu, laikymu nelaisvėje, gabenimu seksualinių paslaugų teikimui arba kitiems išnaudojimo tikslams.

Panevėžio apskrities VPK praneša, kad sulaikytieji patalpinti į Panevėžio apskrities VPK areštinę. Trečiadienį ketinama kreiptis į Panevėžio miesto apylinkės teismą dėl kardomųjų priemonių įtariamiesiems skyrimo.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Panevėžio apygardos prokuratūra praneša, kad vaiko pirkimo arba pardavimo nusikaltimų tyrimu susijusiose baudžiamosiose bylose nukentėjusiojo amžiaus riba, nustatyta vadovaujantis tarptautinių susitarimų dokumentais, yra 18 metų. Vadovaujamasi nuostata, kad asmuo iki 18 metų nėra pasiekęs visiškos biologinės, psichinės ir socialinės brandos, todėl neturi visiškos laisvės priimant savarankiškus sprendimus, yra priklausomas nuo jį globojančio asmens (tėvų, globėjų, rūpintojų), negali pats užtikrinti visų savo teisių ir interesų apsaugos.

Baudžiamasis kodeksas tiems, kas siūlė pirkti ar kitaip įgyti vaiką arba pardavė, pirko ar kitaip perleido arba įgijo vaiką, arba verbavo, gabeno ar laikė nelaisvėje vaiką žinodami arba siekdami, kad jis būtų įtrauktas į prostituciją ar būtų pelnomasi iš jo prostitucijos arba jis būtų išnaudojamas pornografijai ar priverstiniam darbui, numato laisvės atėmimo bausmę iki dvylikos metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai