Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 26

Seserį, brolį ir brolienę sujungė narkotikų verslas: kelias vedė iš Ispanijos

„Išleista 28650, turim gauti 49500, lieka 20850:3=6950“. Raštelis su tokiu turiniu, parašytas brolienės, atsidūrė klaipėdietės, buvusios grožio salono šeimininkės, telefone. Po 6,95 tūkst. eurų už parduotą „žolę“ turėjo gauti ji, Ispanijoje gyvenanti brolienė ir Klaipėdoje gyvenantis brolis. Vietoje to trijulė nuteista 10 metų laisvės atėmimo bausme.
Moters automobilyje rasta 11 kilogramų narkotikų
Moters automobilyje rasta 11 kilogramų narkotikų / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Vasarą priimtas Kauno apygardos teismo nuosprendis apskųstas. Įkalinimo bausme nuteisti giminaičiai skundė teismo nutartį apeliaciniam teismui. Kol vyksta byla teisme – visa trijulė laisvėje.
Istorija, kai jauna moteris Lenkijos-Lietuvos pasienyje 2021-ųjų birželį įkliuvo pareigūnams su 11 kg kanapių, paslėptų įvairiose „Škoda Octavia“ vietose, plačiai nuskambėjo.

Bylą atidžiai sekę, kai kurie ir teisme liudiję klaipėdiečiai teigė, kad ši rezonansinės istorijos atomazga negali būti nutylėta.

Byla atskleidžia šeimyninius santykius: sesuo, brolis ir Ispanijoje gyvenanti brolienė buvo sukūrę visą mechanizmą, kaip į Lietuvą atgabenti narkotikus, kaip juos platinti.

Šeimos nesustabdė ir karantinas bei būtinybė atlikti PGR testus.

Paklausti, kodėl taip dažnai vyksta į Ispaniją, kaltinamieji vis teigė, kad vykdavo lankyti ten sunkiai sergančio tėvo. Keliauti automobiliu esą kur kas patogiau, nes nereikia grįžus „karantinuotis“.

VIDEO: Moteris įtariama vykdžiusi narkotikų kontrabandą: automobilyje aptikta apie 11 kg. kanapių

Kirpėja dirbusi 47-erių klaipėdietė pareigūnams įkliuvo prieš dvejus metus, birželio 3-iąją, kai „Škoda Octavia“ automobiliu kirto Lenkijos-Lietuvos sieną.

Kaip vėliau teisme liudijo pareigūnai, automobilio buvo laukiama. Iš perimtų pokalbių buvo žinoma, kad automobiliu kirpėja gabena kažką svarbaus. Pasieniečiai atkreipė dėmesį, jog įtartinas atrodė lengvojo automobilio judėjimas vilkikų eilėje. Įtarta, kad taip tikėtasi, jog pasieniečiams bus sunkiau sustabdyti automobilį.

Automobilis buvo sustabdytas. Iš jo išlaipintos dvi moterys ir gale sėdėjęs garbaus amžiaus ligotas vyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas