Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Siaubingą kaktomušą prie Aukštadvario lėmė „Audi“ vairuotojo klaida, sudegęs keleivis – nepilnametis

Išvakarėse Trakų rajone nutikusios siaubingos avarijos prie Aukštadvario tyrimas per mažiau nei parą reikšmingai pasistūmėjo. Pareigūnams pavyko nustatyti tiek žuvusiojo tapatybę, tiek pirminę labiausiai tikėtiną tragiškos kaktomušos priežastį.
Avarija kelyje Prienai–Aukštadvaris
Avarija kelyje Prienai–Aukštadvaris / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Pirmosios pavasario dienos pavakarę užmiesčio kelyje ties Mikalavos kaimu įvyko išskirtinai dramatiško scenarijaus avarija.

Susidūrus vilkikui ir lengvajam automobiliui, pastarasis užsidegė. Prispaustas keleivis liko liepsnojančio „Audi“ viduje, o ant kelio gulėjo iš kažkurios transporto priemonės iškritęs sužeistasis.

Dramatiško įvykio įkarštyje nebuvo aišku, nei kas yra neatpažįstamai sudegusi auka, nei kodėl galėjo įvykti susidūrimas. Netgi lengvosios transporto priemonės modelis pirminiuose dokumentuose užfiksuotas netiksliai (klaidingai skelbta, kad tai „Audi 80“), be to, per stiklą iškritęs žmogus buvo klaidingai sietas su sunkvežimiu.

Antradienį pareigūnų turima informacija – jau kur kas tikslesnė ir aiškiau nusakanti, kas nutiko ir kokie yra šios baisios kaktomušos padariniai.

Po avarijos atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 281-ojo straipsnio 5 d., dėl eismo įvykio, kurio metu žuvo žmogus. Tiesa, įtariamai kol kas dėl objektyvios priežasties niekam nėra pareikšti.

Pirminiais antradienį policijos skelbiamai bylos duomenimis, kovo 1 d. apie 15 val. 56 min. Trakų r., kelio Vilnius–Marijampolė 60-ame km, automobilis „Audi A4“, vairuojamas vyro (g. 1994 m.), išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir susidūrė su iš priekio atvažiuojančiu krovininiu automobiliu DAF su puspriekabe, vairuojamu vyro (g. 1999 m.). Eismo įvykio metu žuvo lengvojo automobilio keleivis bei sužaloti abiejų automobilių vairuotojai, kurie dėl įvairių sužalojimų paguldyti į ligoninę.

Jaunas Lenkijoje registruoto sunkvežimio vairuotojas yra kaimyninės Lenkijos pilietis.

Tikslinama, kad per stiklą iškritęs ant važiuojamosios dalies buvo būtent lengvojo automobilio vairuotojas. Ar tai lėmė neprisegtas saugos diržas, ar transporto priemonės lūžiai per kaktomušą su sunkiasvoriu transportu, tiria ekspertai.

„Audi“ automobilyje sudegęs žmogus buvo neatpažįstamas, o vairuotojas, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, paguldytas į ligoninės reanimaciją, tad tyrėjai dėl jo sunkios būklės net neturėjo šanso greitai paklausti, kas buvo jo keleivis. Tačiau policija aukos tapatybę nustatė kitais metodais. Paaiškėjo, kad avarija nusinešė 17-mečio gyvybę. Nukentėjusiuoju ikiteisminiame tyrime iškart pripažintas jaunuolio tėvas (gim. 1976 m.).

Teismo medicinos ekspertai dar turėtų patikslinti svarbią aplinkybę: ar „Audi“ keleivis (gim. 2003 m.) per avariją iškart patyrė su gyvybinėmis funkcijomis nesuderinamą traumą, ar mirtis jį ištiko dėl transporto priemonę apėmusio gaisro.

VIDEO: Siaubinga kaktomuša prie Aukštadvario: įvykio vietoje darbuojasi gelbėjimo tarnybos atstovai ir tyrėjai

Įvykį iš savo tarnybos pozicijų antradienį nušvietė ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovai. Ugniagesiai į eismo tragedijos vietą buvo atsiuntę itin gausias pajėgas ir turėjo daug darbo.

PAGD suvestinėje įvykis fiksuotas taip: 15.54 val. buvo gautas pranešimas, kad susidūrė vilkikas su lengvuoju automobiliu, dega lengvasis automobilis, viduje prispaustas keleivis. Atvykus gelbėtojams, po susidūrimo vilkiko DAF su lengvuoju automobiliu „Audi“, lengvasis automobilis degė atvira liepsna.

Išdegė visos degios detalės, viduje sudegė prispaustas žmogus, konstatavo PAGD.

Panaudoję hidraulinę įrangą, ugniagesiai ištraukė sudegusio keleivio kūną.

Automobilio „Audi“ ir vilkiko vairuotojai buvo neprispausti, bet sunkiai sužaloti, tad skubiai išvežti į Lazdynų ligoninę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne