Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių policija iš prostitucijos gniaužtų ištraukė dvi nepilnametes

Šiaulių apskrities policijos pareigūnai per mėnesį dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos jie pradėjo du ikiteisminius tyrimus, o dėl šios nusikalstamos veikos pareiškė įtarimus ir kardomosiomis priemonėmis apribojo trijų sąvadautojų laisvę. Policija pranešime nurodo, kad išnaudojamas merginas perdavė nevyriausybinių organizacijų bei psichologų priežiūrai, nes jos buvo linkusios į savižudybę.
Prostitucija
Prostitucija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Apie nepilnamečių prostituciją policija sužinojo, kai kreipėsi vienos iš aukų mama, kuri pasipasakojo, jog du vyrai ją išnaudoja prostitucijai. Jau ir anksčiau į savižudybę linkusios ir psichikos problemų turinčios mergaitės sveikata nuo susiklosčiusios situacijos dar labiau suprastėjo, ji atsidūrė psichiatrijos ligoninėje. Medikai pareigūnams su ja bendrauti neleido, tad jos apklausti ir patikslinti informacijos pareigūnai negalėjo.

Po slaptų ikiteisminio tyrimo veiksmų įtariamuosius pavyko nustatyti. Tai buvo 23 metų Joniškio ir 21 metų Joniškio rajono gyventojai. Gegužės viduryje įtariamieji buvo sulaikyti. Pareigūnų akiratyje jie buvo atsidūrę jau ir anksčiau. 23 metų Joniškio gyventojas šiais metais teistas už vagystę iš gyvenamojo namo ir ūkinio pastato Joniškio rajone, Beržininkų kaime. Teismo sprendimu jam 8 mėnesiams buvo paskirtas laisvės apribojimas bei 3 mėnesiai nemokamų darbų. O 21 metų Joniškio rajono gyventojui įtarimas pareikštas dėl šių metų balandį padarytos vagystės iš Joniškio rajono, Gataučių seniūnijos sandėlių.

„Pareiškus įtarimus dėl nepilnametės išnaudojimo prostitucijos tikslams, pirmasis vaikinas trims mėnesiams suimtas, antrajam taikytos kardomosios priemonės, nesusijusios su laisvės atėmimu“, – rašoma Šiaulių policijos pranešime.

Šio nusikaltimo tyrimas ir gauti nauji žvalgybos duomenys atskleidė dar vieną pelnymosi iš kito asmens prostitucijos atvejį Joniškio rajone. Buvo demaskuota 24 metų sąvadautoja, kuri ir pati vertėsi prostitucija ir į ją įtraukė 17-metę Joniškio rajono gyventoją. Vyrą ir penkerių metų sūnų turinčios moters „verslas“ sukosi daugiausia Šiauliuose. Vienu metu ji su nepilnamete Šiauliuose net buvo išsinuomojusios butą. Klientus jos aptarnaudavo visur – ir automobiliuose, ir jų gyvenamosiose vietose, ir išnuomotame bute. Jų ieškodavo ir nuvažiavimu pas juos rūpindavosi vyresnioji, visus uždirbtus pinigus savindavosi taip pat ji.

„Iš 70 eurų per valandą uždirbtų pinigų nepilnametei nemokėdavo pinigų. Ji dirbo tiesiog už stogą virš galvos ir maistą, nes savo šeimos namuose gyventi nenorėjo, nuolat bėgo iš jų. Sąvadavimu užsiimanti moteris taip pat sprukdavo iš namų, nes vyras, siekdamas žmoną nuo tokios veiklos apsaugoti, jos neišleisdavo“, – nurodoma pareigūnų pranešime.

Policija teigia, kad į prostituciją įtraukta nepilnametė, kaip ir jos sutenerė, yra linkusios į suicidą. Siekdami išnaudojamą merginą apsaugoti nuo savižudybės, pareigūnai birželio viduryje savadautoją sulaikė, o išnaudojamą merginą perdavė į pagalbą teikiančias organizacijas bei psichologų rankas.

Už pelnymąsi iš nepilnametės prostitucijos 24 metų Joniškio rajono gyventojai pareikštas įtarimas. Jos laukia nelaisvė nuo trejų iki dešimties metų.

Smurtas: kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Policijos komisariatai
Tel.: 112
LR Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga
Nemokama linija:
Tel.: 8 800 01230, 8 5 210 7176
Savivaldybių Vaiko teisių apsaugos tarnybos skyriai
Vilniuje:
Tel.: 8 5 211 2023, 8 5 211 2567
Emocinė pagalba vaikams
„Vaikų linija“
Kasdien (11-23 val.):
Tel.: 116 111
www.vaikulinija.lt
Emocinė pagalba jaunimui
„Jaunimo linija“
Visą parą:
Tel.: 8 800 28 888
www.jaunimolinija.lt
Emocinė pagalba suaugusiems
„Vilties linija“
Visą parą:
Tel.: 116 123
www.viltieslinija.lt
Emocinė pagalba moterims
„Pagalbos moterims linija“
Visą parą:
Tel.: 8 800 66 366
www.moters-pagalba.lt
Emocinė pagalba rusakalbiams
„Linija Doverija“
Darbo dienomis (16-20 val.):
Tel.: 8 800 77 277
Emocinė pagalba: kur kreiptis
Emocinė pagalba vaikams
„Vaikų linija“
Kasdien (11-23 val.):
Tel.: 116 111
www.vaikulinija.lt
Emocinė pagalba jaunimui
„Jaunimo linija“
Visą parą:
Tel.: 8 800 28 888
www.jaunimolinija.lt
Emocinė pagalba suaugusiems
„Vilties linija“
Visą parą:
Tel.: 116 123
www.viltieslinija.lt
Emocinė pagalba moterims
„Pagalbos moterims linija“
Visą parą:
Tel.: 8 800 66 366
www.moters-pagalba.lt
Emocinė pagalba rusakalbiams
„Linija Doverija“
Darbo dienomis (16-20 val.):
Tel.: 8 800 77 277
Krizių įveikimo centras
Antakalnio g. 97, Vilnius
www.krizesiveikimas.lt
krizesiveikimas
Psichologinė pagalba emigrantams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito