Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 30 /12:28

Šiaulių policija pradėjo tyrimą dėl dvimečio berniuko sužalojimo: vaikas jau paleistas iš ligoninės

Policija pradėjo dar vieną ikiteisminį tyrimą dėl smurto prieš vaikus – Šiaulių policija tiria dvimečio berniuko sužalojimo aplinkybes. 15min sužinojo, kad vaikas jau paleistas iš ligoninės.
Vaikas
Vaikas / 123RF.com nuotr.

Kaip pranešė Policijos departamentas, gruodžio 21 dieną, apie 16 val., į Šiaulių ligoninę iš Šiaulių rajono buvo atvežtas ir paguldytas 2020 metais gimęs berniukas.

Jo 35 metų globėja paaiškino, kad mažametis susižalojo lipdamas į lovytę.

Kaip 15min informavo Respublikinės Šiaulių ligoninės atstovė ryšiams su visuomene Zita Katkienė, berniukas iš ligoninės jau išleistas.

„Kelias dienas jis buvo gydomas Vaikų chirurgijos, ortopedijos ir traumatologijos centre, o dabar išleistas namo. Nieko sudėtingo nebuvo“, – teigė Z.Katkienė.

Policija informuoja, kad ketvirtadienį pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo mažamečiui.

Šiaulių apskrities policijos atstovas Artūras Šliavas penktadienį BNS sakė, kad įtarimai dėl vaiko galimo sveikatos sutrikdymo kol kas niekam nepareikšti, vaikas išleistas iš ligoninės ir perduotas kitai laikinai globėjai.

„Ekspertai pateiks išvadas, ar galėjo būti smurtas ar ne“, – teigė A.Šliavas.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad už tai baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Vaiko teisių gynėjai bendravo su globėja

Šiaulių apskrities Vaiko teisių apsaugos skyriaus (VTAS) vedėjas Donatas Žakaris 15min sakė, kad kiekvienas atvejis, kai susižeidžia ar kitaip nukenčia vaikai, kelia nerimą.

„Apie jūsų minimą įvykį vaiko teisių gynėjus informavo policijos pareigūnai bei medikai. Vaiko teisių gynėjai jau bendravo su globėja, vertino vaiko situaciją. Šiuo metu yra pasirūpinta vaiko sveikta, jam užtikrinta saugi aplinka.

Primename, kad vaikai yra iš prigimties smalsūs ir judrūs, tad suaugusiųjų priežiūra yra labai svarbi. Svarbu, kad namų ir žaidimų vietų aplinka būtų pritaikyta pagal vaiko poreikius – saugūs baldai, žaislai, kiti daiktai, kurie nekeltų grėsmės susižaloti, nukristi. Vaikai pagal savo amžių gali dar nemokėti įvertinti pavojų ir susižeisti iš pažiūros įprastoje namų aplinkoje. Net ir trumpam nukreiptas dėmesys gali virsti nelaimingu atsitikimu“ – teigia E.Žakaris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas