Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šiaulių rajone nužudymu įtariamo septyniolikmečio mama nuteista už analogišką žmogžudystę

Šiaulių rajone, Kuršėnuose, savo namuose rasti nužudytų motinos ir sūnaus kūnai. Pareigūnai sulaikė du įtariamuosius, vienas iš jų – tame pačiame bute gyvenęs nepilnametis.
Peilis
Peilis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kad motiną ir brolį ištiko kraupi mirtis pirmas sužinojo ir specialiąsias tarnybas iškvietė giminių aplankyti atėjęs vyras. Visą dieną negalėdamas susisiekti su broliu ir mama, jis nerimavo, kol kaimynų paskatintas kopėčiomis per balkoną pateko į butą. Atsarginiais raktais atrakinęs brolio kambario duris jis išvydo ant žemės paguldytus ir antklodėmis užklotus kūnus su pjautinėmis ir durtinėmis žaizdomis.

Kuršėnuose, Daugėlių gatvės daugiabučio antrajame aukšte, dviem savininkams priklausančiame trijų kambarių bute gyveno 29-erių metų vyras su 67-erių motina ir 17-metis kuršėniškis.

Pastaruoju metu senolė gyveno pas dukrą, tačiau šeštadienį ryte nusprendė aplankyti sūnų. Vyras su motina nuolat rūpindavosi nepilnamečiu kaimynu, duodavo jam pavalgyti, rūkalų.

Kambaryje, kuriame gyveno nepilnametis už skolas buvo atjungta elektra, nuolat rinkdavosi įtartini asmenys. Kaimynų teigimu, buvo vartojami narkotikai, alkoholis.

„Buvo greičiausiai girti, apsirūkę žolės, nes rūkydavo, draugai kalbėdavo, kad rūkė tą žolę ir visa kita. Tos nelaimės tikrai galima buvo išvengti. Vaikų namai, vaikų teisės nežiūrėjo, visa kita, taip ir įvyko“, – po kraupaus nusikaltimo svarstė kaimynė.

Pasak kaimynų, nepilnametis tapo nevaldomas, kai pernai vasarą tame pačiame bute jo motina nudūrė sugyventinį ir buvo nuteista kalėti devynerius metus. Likęs vienas, nepilnametis privalėjo būti apgyvendintas Kuršėnų vaikų globos namuose, tačiau jis nuolat pabėgdavo iš šios įstaigos ir grįždavo į kambarį Daugėlių gatvėje. Pareigūnai ne kartą jį sugavę mieste vežė atgal į globos namus, tačiau netrukus vaikinas ir vėl iš ten pasišalindavo.

„Jis metus laiko pas mus. Ramaus būdo. Problematiškas, nes dažnai išeidavo savavališkai ir į tuos namus grįždavo kada norėdavo. Tik toje vietoje tos problemos“, – pasakojo Kuršėnų vaikų globos namų direktoriaus pavaduotoja Nijolė Bilevičienė.

Pareigūnai spėja, kad žmogžudystė Kuršėnuose įvykdyta naktį iš šeštadienio į sekmadienį, tačiau apie ją pranešta tik sekmadienio vakare, kai brolis rado kūnus. Policininkai sekmadienio pavakarę mieste už viešosios tvarkos pažeidimą sulaikė ir į komisariatą pristatė neblaivius 20-metį ir 17-metį vaikinus. Tik po to paaiškėjo, kad jie yra įtariami dviejų žmonių nužudymu.

„Sprendimas buvo priimtas toks, kad pilnametis buvo patalpintas į laikino sulaikymo patalpas, o nepilnametis pristatytas į Kuršėnų vaikų globos namus ir perduotas atitinkamiems globos namų atsakingiems asmenims“, – teigė Šiaulių rajono policijos komisariato komisaras Ričardas Šiumberevičius.

„Yra įvykio vietoje paimtas ne vienas galimai susijęs su nusikalstama veika daiktas. Todėl apie visus daiktinius įrodymus plačiau šią minutę komentuoti nenorėtumėm“, – kalbėjo Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras Marius Fokas.

Už dviejų žmonių nužudymą Lietuvos respublikos baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę nuo penkerių ik idvidešimties metų arba iki gyvos galvos, tačiau jei nužudymą įvykdė nepilnametis, jam negali būti skirta didesnė, kaip dešimties metų laisvės atėmimo bausmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas