Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose gatve žingsniavę ir pinigų keityklą bandę apiplėšti kaukėti jaunuoliai niekam nesukėlė įtarimo

Šiaulių apskrities VPK organizuoto nusikalstamumo biuro pareigūnus pasiekė informacija, kad rengiamasi apiplėšti Šiauliuose esančią Medicinos banko valiutos keityklą. Dėl rengimosi įvykdyti ginkluotą plėšimą buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas ir pareigūnų nuolatinio stebėjimo akiratyje atsidūrė Vasario 16-osios g. esanti valiutos keitykla.
Nepilnamečių plėšikų „darbo“ įrankiai
Nepilnamečių plėšikų „darbo“ įrankiai / Šiaulių apskrities VPK nuotr.

Turimais duomenimis, apiplėšimas turėjo būti įvykdytas antradienį, todėl tą dieną buvo sustiprintos policijos pajėgos.

Šiaulių apskrities VPK praneša, kad kriminalistai plėšikų sulaukė apie pietus. Ant veido užsimaukšlinę juodas iš mezginių padarytas, su iškirptomis skylėmis akims kaukes, galvas prisidengę gobtuvais, mūvėdami geltonomis pirštinėmis pirštų antspaudams paslėpti, du vaikinai Vasario 16-osios gatve atkulniavo iki keityklos.

Šiaulių apskrities VPK nuotr./Nepilnamečių plėšikų „darbo“ įrankiai
Šiaulių apskrities VPK nuotr./Nepilnamečių plėšikų „darbo“ įrankiai

Miesto gatve žingsniuojantys kaukėti jaunuoliai nė vienam praeiviui nesukėlė įtarimo – policija nesulaukė jokio pranešimo apie gatvėje pasirodžiusius įtartinus asmenis.

Norint pagrobti pinigus, vaikinams reikėjo patekti į keityklos vidų. Pravėrę šalia keityklos langelio esančias duris, kaukėtieji pateko į koridorių, kuriame yra stiklu atitverta keityklos patalpa ir durys į  nekilnojamojo turto agentūrą.

Vaikinai iš kišenių išsitraukė pipirinių dujų balionėlius ir pradėjo purkšti dujas. Kaip vėliau paaiškėjo, jų planavimu, dujų keityklos darbuotojas, paragavuaiao ašarinių dujų, turėjo išpulti į koridorių.

Užpuolikams buvo uždėti antrankiai ir jie atvežti į policijos komisariatą.

Abu sulaikytieji – 18 metų ir 16 metų Šiaulių moksleiviai. Jie plėšimą buvo detaliai suplanavę. Policijos pareigūnai įdėmiai susipažino su raštiškai išguldyto kruopštaus plėšimo plano detalėmis. Jame buvo numatytos visos smulkmenos, net tiksli planuojamų pagrobti pinigų suma ir jų paskirtis.

Už pavogtus pinigus vienas iš vaikinų  planavo pirkti automobilį, kitas – motociklą. Nusikaltimui vykdyti vaikinai planavo panaudoti dujinį ar šratinį ginklą, bet jo įsigyti nepavyko ir moksleiviams teko pasitenkinti ašarinių dujų balionėliais.

Planuojant šį plėšimą dalyvavo dar vienas 16-metis. Jam pareikšti įtarimai dėl plėšimo rengimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito