Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Šiaulių kolegijos pastato renovacijos

Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdybos pareigūnai 2010 m. kovo 1 d. pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo stambiu mastu, piktnaudžiavimo siekiant asmeninės naudos, kyšininkavimo ir papirkimo.
Specialiųjų tyrimų tarnyba
Specialiųjų tyrimų tarnyba / Dainiaus Labučio/ L.T. nuotr

Kaip informuoja Specialiųjų tyrimų tarnyba, tyrimas pradėtas turint duomenų, kad organizuojant Šiaulių kolegijos pastato rekonstrukcijos procesą, suinteresuoti asmenys, veikdami kaip organizuota grupė, siekė neteisėtu būdu laimėti 3 milijonų litų vertės statybų darbų, finansuojamų iš Europos Sąjungos ir Valstybės biudžeto lėšų, užsakymą ir taip neteisėtai užvaldyti daugiau kaip 300 tūkstančių litų.

STT Šiaulių valdybos pareigūnai kovo 2 d. 48 valandoms sulaikė ir į areštinę uždarė keturių statybų darbus Šiaulių mieste vykdančių bendrovių vadovus, Šiaulių kolegijos direktorės pavaduotoją bei Šiaulių kolegijos viešųjų pirkimų komisijos narį.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas