Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
12:16 /12:32

Gausios gelbėtojų pajėgos ir masinė evakuacija: Šiauliuose pranešta apie gaisrą bute

Šiandien 11.51 val. Bendrajame pagalbos centre (BPC) skubiosios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Šiaulių mieste, Dainavos take, dega butas.
Gaisro vietoje
Ugniagesiai (asociatyvi nuotr.) / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Į įvykio vietą išsiųstos Šiaulių PGT priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, pranešė BPC. Informacija apie įvykį perduota ir Šiaulių greitosios medicinos pagalbos stočiai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Komunikacijos skyriuje 15min sužinojo, kad 12.27 val. jau paskelbta gaisro likvidacija. Tačiau tik didžiulėmis ugniagesių pajėgomis ir pastangomis.

„Toliau vėdinamos patalpos ir tikrinami visi butai. Iš penkto ir ketvirto namo aukštų išvesti septyni žmonės“, – teigė ugniagesių atstovė Edita Zdanevičienė.

Jos teigimu, nukentėjusių gaisre neužfiksuota.

Įvykio vietoje buvo sutelkti net 7 ugniagesių gelbėtojų ekipažai.

Įvykio vietoje buvo sutelktos net 6 ugniagesių cisternos ir vienas gaisrinių autokopėčių ekipažas, o gyventojų evakuacija tęsėsi net ir po to, kai gaisrą pavyko visiškai numalšinti. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Edita Zdanevičienė 15min informavo, kad „pavojus buvo kilęs tikrai rimtas“.

Mat gaisras įsiplieskė 5 aukštų name, būtent paskutiniame daugiabučio aukšte esančiame būste.

„Atvykus ugniagesiams, penktame aukšte iš buto veržėsi dūmai, gaisras kilo penkių mūriniame gyvenamajame name ir šiuo metu sutelktos gausios pajėgos gaisro gesinimui ir evakuojami namo gyventojai“, – dar įvykio įkarštyje agentūrai BNS komentavo E.Zdanevičienė.

PAGD atstovė 15min pasakojo, kad gaisrą gesinant gausioms pajėgoms, sinchroniškai vyko ir visuotinė gyventojų evakuacija. Šis procesas nesibaigė net ir po 12.27 val. paskelbtos likvidacijos, nes daugiabučio laiptinė ir kitos patalpos buvo pilnos aitrių kenksmingų dūmų.

Gaisro vietoje budėjo ir greitosios pagalbos ekipažas, bet, pirminiais duomenimis, incidento metu niekas nesusižeidė, dūmais neapsinuodijo. Gaisro aplinkybių ir priežasčių tyrimas antradienio popietę dar tik pradedamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas