Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Linkuvoje sugyventinę ir mokyklos sargą nužudęs Š.Žemaitis kalės iki gyvos galvos

Šiaulių apygardos teismas Pakruojo rajono gyventoją Šarūną Žemaitį penktadienį pripažino kaltu dėl dviejų žmogžudysčių ir nuteisė kalėti iki gyvos galvos.
Šarūnas Žemaitis
Šarūnas Žemaitis / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Teismas nutarė, kad užtenka įrodymų, jog Š.Žemaitis nužudė savo sugyventinę ir mokyklos sargą, BNS pranešė teismo atstovas Vytautas Jončas.

Skirti griežčiausią bausmę kaltinamajam siūlė prokuroras, pats Š.Žemaitis teisme atsiprašė ir prašė skirti švelnesnę bausmę, jo advokatė prašė išteisinti vyrą dėl sargo nužudymo.

Kaltę dėl sargo nužudymo pakruojiškis pripažino iš dalies, kaltės dėl vaiko motinos ir gyvenimo draugės neneigė.

Ikiteisminis tyrimas dėl Linkuvos gimnazijos sargo nužudymo pradėtas 2013 metų balandžio 6 dieną. Tądien rastas nužudytojo kūnas. Naktį mokykloje budėjusio vyro kūną jo kabinete kitą rytą rado žmona ir sūnus.

Kaip teigia prokuratūra, dvejus metus trukusiose nusikaltėlio paieškose buvo ne vienas įtariamasis, tačiau įrodymų, grindžiančių įtariamųjų kaltę, neužtekdavo.

Ikiteisminis tyrimas pasisuko kita kryptimi, kai po dvejų metų balandžio mėnesį tame pačiame miestelyje dingo 21 metų mergina. Mergina, pasak jos sugyventinio, šioje byloje kaltinamojo Š.Žemaičio, išėjo iš namų balandžio 11-osios rytą ir negrįžo.

Po savaitę trukusių paieškų dingusioji Samanta Rakauskaitė aptikta negyva šulinyje, netoli Linkuvos esančiame Mūravoto kaime.

Kai ikiteisminį tyrimą atlikę Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai rado merginos kūną, sugyventinis prisipažino, kad yra susijęs su S.Rakauskaitės mirtimi.

Bylos duomenimis, vakare pora susipyko ir Š.Žemaitis trenkė savo vaiko motinai. Bijodamas, kad ji gali iškviesti policiją dėl panaudoto smurto, vėliau ją uždusino. Norėdamas paslėpti kūną, jis išvežė jį užsidėjęs ant motorolerio bei paslėpė šulinyje, kur vėliau kūnas ir rastas.

Vykdant ikiteisminį tyrimą dėl S.Rakauskaitės nužudymo vienas iš liudytojų jau po Š.Žemaičio sulaikymo nurodė, kad žinojo apie jo anksčiau įvykdytą žmogžudystę gimnazijoje.

2013 metų balandžio 5-osios naktį, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, Š.Žemaitis ėjo vogti tuo metu renovuojamojoje gimnazijoje esančių statybinių prekių ir išsigandęs, kad pamatęs jį mokyklos viduje sargas iškvies policiją, pargriovė ji ant žemės ir kelis kartus trenkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento