Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Girtas vairuotojas Šilalės pareigūnus papirkti bandė siūlydamas ne tik pinigus

Kaip skelbia Tauragės apskrities policija, antradienį, 10.03 val. magistraliniame kelyje, Laukuvos seniūnijoje, Stungaičių kaimo teritorijoje, neabejingas pilietis pastebėjo keistai po kelią manevruojantį automobilį „Subaru Forester“. Apie tai jis nedelsiant pranešė policijos pareigūnams.
Įvykio vietoje
Policija (asociatyvi nuotr.) / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Pareigūnams sustabdžius minėtą automobilį, paaiškėjo, kad prie jo vairo sėdi akivaizdžiai neblaivus vyriškis, 68 metų vyrui buvo nustatytas vidutinis girtumas 2,16 promilės alkoholio.

Vairuotojas, tikėdamasis išvengti baudžiamosios atsakomybės už vairavimą neblaiviam, pareigūnams pasiūlė 3 tūkst. eurų arba atiduoti automobilį.

„Savo funkcijas sąžiningai ir dorai atliekantis pareigūnai provokacijai nepasidavė,“ – rašoma Tauragės apskrities policijos pranešime.

Pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl bandymo papirkti pareigūnus ir už vairavimą išgėrus. Vairuotojas buvo uždarytas į areštinę.

Tą pačią dieną kitas vairuotojas bandė papirkti policininkus Šalčininkų rajone.

Apie 9.35 val. Jašiūnų miestelyje 25 metų vyras, siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už nesumokėtą kelių mokestį, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams davė 20 eurų kyšį.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl policininkų papirkimo.

„Primename, jog bet koks grynųjų pinigų davimas policijos pareigūnui vertinamas kaip kyšis. Pakanka vien siūlymo ar pažadėjimo duoti kyšį, kad asmuo būtų patrauktas baudžiamojon atsakomybėn“, – sako policija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas