Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šilutės r. liepsnojo 12 dalių ūkinis pastatas: apdegė veršiukas, o karvė tik atrodė nugaišusi

Net septyni ugniagesių ekipažai iš skirtingų apylinkių išvakarėse buvo įtraukti į gelbėjimo operaciją, kai didelis gaisras kilo Usėnų kaime esančiame ūkyje. Dėl vėjo ir mažų atstumų pavojus grėsė žmonėms, jų turtui ir, žinoma, statinių viduje buvusiems naminiams gyvuliams.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / 15min nuotr.

Ketvirtadienio pavakarę Usėnų kaimai Šilutės rajone susiklostė tikra karšta drama. Užsidegęs ūkinis kompleksas priklauso mažiausiai 10-čiai skirtingų savininkų, kai kuriose jo dalyse buvo gyvūnų. Be to, vėjas žaibiškai plėtojo liepsnas, o visai netoliese veikia lentpjūvė.

Tiesa, šiuo atveju dėl dėkingos vėjo krypties realiai pavojus medžio apdirbėjams negrėsė, tačiau netramdoma ugnis galėjo persimesti į kitus ūkinius pastatus, esančius pavėjui vos už 25-30 metrų.

Kol gyventojai skambino 112 ir kalbėjo su BPC operatoriumi, liepsnos tiesiog plito akyse.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) duomenimis, pirminio pranešimo apie šią nelaimę sulaukta ketvirtadienį 17.50 val.

Usėnų kaimo Pirties gatvėje degė ūkinis pastatas, 45x12 metrų matmenų. Teigiama, kad kol gyventojai kalbėjo su Bendrojo pagalbos centro operatoriumi, šaukdamiesi pagalbos, liepsnos tiesiog plito jų akyse kaip siaubo filme.

Tai fiksuota ir PAGD suvestinėje: atvykus pirmajam ugniagesių ekipažui, visas pastatas jau degė atvira liepsna.

Šis ūkinis pastatas susideda iš 12 atskirų patalpų, yra mūrinis, jo stogas dvišlaitis, dengtas šiferiu.

15min nuotr./Įvykio vietoje
15min nuotr./Įvykio vietoje

Dėl vėjo ir artimos kaimynystės su kitu nekilnojamuoju turtu, iškart tapo aišku, kad gaisravietėje prireiks daugiau pajėgų. Be to, kaime nebuvo hidranto, vandens telkinio ar kito būdo, iš kur ugniagesiai galėtų prisisiurbti daug gaisro gesinimui reikalingo vandens.

Tad į įvykio vietą skubėjo pajėgos iš Stoniškių, Pagėgių, Žemaičių Naumiesčio, Vainuto, Šilutės miesto, Tauragės, o vandens atvežti paprašyta net iš Gargždų (Klaipėdos r.) padalinio.

Kol buvo telkiamos pajėgos, stresą patyrę vietos ūkių šeimininkai puolė gelbėti savo turto, jei matė galimybių – padėjo ir kaimynams.

Viename garde buvusi karvė atrodė jau žuvusi, tad pradžioje jos net nebuvo skubama evakuoti.

Ūkininkai suskubo išvesti iš degančio statinio veršiuką, kuris, deja, jau buvo patyręs gilių skausmingų nudegimų.

15min nuotr./Įvykio vietoje
15min nuotr./Įvykio vietoje

Liepsnas tramdant, galvą sukioti ėmė ir viduje buvusi karvė. Ji tikriausiai buvo praradusi sąmonę nuo gausių dūmų bei oro stygiaus, todėl ir gulėjo ant žemės, tarytum negyva.

Karvę vėliau taip pat pavyko išvesti, tik tikslesnių duomenų apie šio gyvulio būklę nėra.

„Trys galvijai išvesti, kiti išbėgo patys. Gaisro metu nudegė ir sukrito pastato stogas, užsidegė dvi sudžiūvusio mėšlo krūvos šalia pastato“, – reziumuojamas įvykis ugniagesių suvestinėje, kurioje nurodomas vėlyvas visų darbų gaisravietėje pabaigos laikas (21.07 val.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas