Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
14:54 /15:38

Širvintų rajone žuvus dviem žmonėms, tyrėjai jau atskleidė tikėtiną tragedijos priežastį

Gilią naktį Musninkų seniūnijos gyvenvietėje kilo gaisras. Paaiškėjo, kad įvykis tragiškas – nusinešęs dviejų asmenų gyvybes. Praėjusios nakties įvykio priežasčių tyrėjai jau nustatė esmines aplinkybes ir papasakojo nerimą kėlusią priešistorę.
Gaisravietė Širvintų rajone
Gaisravietė Širvintų rajone / Širvintų rajono savivaldybės nuotr.

Neatsargus rūkymas tikriausiai pražudė du žmones, trečiadienį popiet skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

Šiandien, spalio 9 d., vėlyvą naktį 04.06 val. skubiosios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 gautas pranešimas, kad Širvintų rajone, Musninkų seniūnijoje, Viršuliškių kaime, atvira liepsna dega gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, jo stogas degė atvira liepsna, perdanga jau buvo įgriuvusi. Apmalšinus liepsnas, gaisravietėje rastas apdegęs vyro kūnas, o vykdant perkasimo darbus, surastas ir smarkiai apdegęs moters kūnas.

Pirmoji gaisrą pastebėjo tame pačiame name gyvenusi kaimynė. „Ji bandė prisibelsti, daužė duris, bet niekas neatsiliepė, o namo vidus degė, – PAGD pranešime cituojamas Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Eugenijus Iziumcevas. – Bute gyveno vyresnio amžiaus moteris ir jos sūnus. Šeima buvo socialinės rizikos grupės, namuose rūkydavo, turėjo ir kitų žalingų įpročių. Ir šis lemtingas gaisras jų namuose buvo ne pirmasis. Prieš metus ugniagesiai gelbėtojai taip pat gesino gaisrą šiame name. Jame jau buvo kilę trys ar keturi gaisrai. Ne visada gyventojai ir ugniagesius kviesdavo, kartais ir patys užsigesindavo.“

Vasarį buvome ir šiame name, gyventojų butuose įrengėme autonominius dūmų detektorius. Bet ar jie dar buvo nenuimti iki šio gaisro, nežinia.

Pasak E.Iziumcevo, Širvintų PGT pareigūnai kasmet lankydavosi šiame kaime ir aplankydavo gyventojų būstus. Jų sąrašus jiems pateikia Socialinių paslaugų centro darbuotojai. „Šių metų vasarį buvome ir šiame name, gyventojų butuose įrengėme autonominius dūmų detektorius. Bet ar jie dar buvo nenuimti šio gaisro metu, nežinia. Tikėtina šio gaisro priežastis – neatsargus rūkymas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas