Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šiukšlių krizę sostinėje lydi padegėjo šėlsmas – liepsnoja vienas konteineris po kito

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Vilniuje buvo karšta ne tik dėl neįprastai šilto pavasario, bet ir dėl Fabijoniškių rajone liepsnojusių konteinerių. Ugniagesiams gesinant vieną gaisrą, tiesiai jiems už nugaros kilo kitas. Įtariama, kad konteinerius piktybiškai padeginėja kol kas nenustatytas asmuo arba asmenys.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / 15min skaitytojo nuotr.

Įtartini gaisrai Fabijoniškėse prasidėjo dar sausio mėnesį. Į iškvietimus atskubėję ugniagesiai rasdavo ne tik liepsnojančius konteinerius, bet ir keistesnių vaizdų, pavyzdžiui, ant medelio užmautą ir padegtą padangą.

Kaip informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, degančius konteinerius po kartą ugniagesiai gesino sausį ir kovą.

Itin karšta praėjusi naktis – pirmasis iškvietimas gautas praėjus 25 minutėms po vidurnakčio. Šalia Fabijoniškių gatvės 65-ojo namo užsiliepsnojo konteineriai.

Visiškai sudegė du plastikiniai šiukšlių rūšiavimo konteineriai. Taip pat sudegė ir šalia konteinerių sukrauta maždaug pusės kubo atliekų krūva.

Maždaug pusę trijų nakties visai netoliese, prie 43-iojo Fabijoniškių gatvės namo ir vėl užsidegė konteineriai, o kol ugniagesiai kovojo su ugnimi čia, užsiliepsnojo ir tiesiai jiems už nugarų buvę konteineriai.

Tik ugniagesių profesionalumo dėka niekas nenukentėjo ir nesudegė, jie spėjo apsaugoti šalia stovėjusius automobilius.

Dar vienas gaisras sekmadienį kilo Ukmergės gatvėje, čia priešpiet ugniagesiai taip pat tramdė liepsnas.

Įtariama, kad visai tai – padegėjo darbas.

VIDEO: Nufilmuota, kaip ugniagesiai gesina sostinėje degančius konteinerius

Kol kas policija nustatinėja, kas naktį degino konteinerius, įtariamieji yra ieškomi 6-ojo policijos komisariato pareigūnų, tačiau ikiteisminis tyrimas nėra pradėtas.

Vilniaus apskrities policijoje 15min sužinojo, kad kol kas Fabijoniškėse kylantys gaisrai nėra siejami tarpusavyje, nors pripažįsta – žalingas įprotis padeginėti konteinerius stebimas.

Žmonės nepatenkinti

Pirmadienio rytą 15min sulaukė ir pasipiktinusios skaitytojos Rūtos laiško. Moterį labiausiai erzina šiukšlių kalnai.

„Pirmadienio naktį buvo uždegti konteineriai Fabijoniškių gatvėje, netoliese žmonės stato mašinas, vaikai eina į mokyklą, ryte dar jaučiau stiprų degančių šiukšlių kvapą.

Neišvežta atliekų krūva buvo daugiau nei 2 savaites aplink konteinerius. Atliekų vežėjai veždavo atliekas tik iš konteinerių, tačiau nesurinkdavo atliekų pertekliaus aplink konteinerius“, – rašė ji.

Anot Rūtos, prieš šiukšlių reformą tokios situacijos niekada nebuvo, o dabar, kai atliekos išvežamos rečiau, situacija visiškai nenormali.

„Dar gegužės 14 jau skambinau į savivaldybės Aplinkos apsaugos skyrių, tačiau jokių veiksmų dėl atliekų sutvarkymo nebuvo imtasi“, – sakė ji ir pridėjo nuotraukas, kaip atrodė šiukšlių krūva prieš dvi savaites ir kas liko šiandien, po kilusio gaisro.

15min skaitytojos Rūtos nuotr./Konteineriai gegužės 14 ir 28 dienomis
15min skaitytojos Rūtos nuotr./Konteineriai gegužės 14 ir 28 dienomis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas