Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 01 17 /12:57

Smurtas šeimose: sutuoktiniai mušėsi, tampė už plaukų ir žmonas, ir vaikus

Šeštadienį įvairiose Lietuvos vietose nesiviolė šeimyniniai konfliktas ir liejosi smurtas. Kone visi incidentai įvyko vakare arba naktį, kuomet sutuoktiniai buvo neblaivūs. Konfliktų metu kentėjo ir vaikai.
Smurtas
Smurtas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vidurdienį Alytaus mieste pareigūnai buvo iškviesti malšinti incidento.  Kaip paaiškėjo, namuose smurtavo neblaivus patėvis, suduodamas, nepatikslintais duomenimis 18 metų podukrai ar posūniui, nemažiau kaip 12 smūgių ranka į galvos ir nugaros sritis. Patėvis sulaikyras ir uždarytas į Alytaus areštinę. 

Apie 20 valandą Raseinių rajone, Virgainių kaime namuose 48-erių metų girtas (2,33 prom.) vyras, sumušė girtą (2,02 prom.) 45-erių metų sutuoktinę. Nukentėjusioji dėl sukelto fizinio skausmo į gydymo įstaigas nesikreipė, apie įvykį informuotas specializuotos pagalbos centras. Vyras uždarytas į areštinę. 

Panašiu laiku konfliktas įvyko Pakruojo rajone, Akmenėlių kaime. Būdamias svečiuose sunkiai apgirtęs (2,75 prom.) 38-erių vyras tampė už plaukų tai pat sunkiai apgirtusią (2,60 prom.) 41-erių sugyventinę. Moteris į medikus nesikreipė. Vyras uždarytas į Šiaulių areštinę. 

Žalojo vaikus

Dar vienas incidentas Pakruojo rajone užfiktas apie 22.20 val. Kaip pranešė policija, Linkuvoje, Taikos gatvėje namuose įvykusio konflikto metu 17-metė sesuo suspaudė kaklą savo 12-metei seseriai, o 42-ejų motina tampė už plaukų. Medikų mergaitei neprireikė. Apie įvykį informuotas Pakruojo rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyrius. Moterys nesulaikytos, iškviestos į Pakruojo rajono policijos komisariatą.  

Apie 17 val. pareigūnai vyko į namus Radviliškio rajone, Alksniupių kaime, kur konflikto metu 48-erių metų sunkiai apgirtęs girtas (3,49 prom.) vyras sumušė 45-erių girtą (2,24 prom.) žmoną. Vyras sulaikytas ir uždarytas į Šiaulių areštinę. 

Šeštadienį ryte 4 valandą ryto konliktas įsiplieskė Radviliškyje, A. Povyliaus gatvėje. 38-erių girtas (1,54 prom.) vyras sumušė girtą (2,13 prom.) 45-erių sugyventinę. Vyras uždarytas į Šiaulių areštinę. 

Daužė lazda

Konflikto šeimoje Radviliškyje, Kęstučio gatvėje būta ir penktadienį vakare, 22.15 val.  Namuose kilusio konflikto metu blaivus 27-erių metų vyras sumušė blaivų motinos sugyventinį. 65-erių nukentėjusysis dėl dešinės šlaunies, kairio peties sąnario ir žastikaulio sumušimų po medikų apžiūros Radviliškio ligoninėje gydosi ambulatoriškai. Mušeika ieškomas. 

Penktadienį nukentėjo ir Lazdijų rajono, Teizų seniūnijos gyventojas. Kaip pranešama, girtas 55-erių sugyventojis būnant namuose be jokios priežasties kilusio konflikto metu panaudojo fizinį smurtą suduodamas rankoje laikyta medine lazdele nenustatytą kiekį smūgių į įvairias kūno vietas. Smurtautojas uždarytas į areštinę. 

Mušėsi broliai

Smurtas šeštadienį liejosi ir tarp brolių. Kaip pranešė Telšių apskrities policija, Mažeikių rajone, Plinkšių kaime išgertyvių metu įvykusio konflikto metu neblaivus ( 1,90 promilės girtumas) 22 metų jaunuolis spyrė bei sudavė smūgius 28 metų broliui į pilvo sritį, taip sukeldamas jam fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Apie 14 val. Mažeikių rajone, Sedos miestelyje, namuose, neblaivus (2,18 promilės girtumas) 48 metų vyras kumščiu smogė 40 metų sugyventinei į nosį, taip sukeldamas jai fizinį skausmą. Įtariamasis sulaikytas, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas