Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 15 /19:02

Pareigūnai Panevėžyje surado ir mamą, ir mergaitę, kuri esą skundėsi esą mušama

Vaiko teisių gynėjai prašo visuomenės pagalbos dėl galimai smurtą Panevėžyje patiriančios mergaitės. Penktadienio vakarą pranešta, kad vaiko teisių specialistai drauge su policijos pareigūnais surado ir mergaitę, ir motiną bei vertina aplinkybes.
Verkianti mergaitė
Asociatyvi iliustracija: Verkianti mergaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba (VVTAĮT) penktadienį popiet kreipėsi į teisėsaugą, o tuo pačiu žiniasklaidą ir visą visuomenę: mėginama tikrinti ir operatyviai reaguoti į nerimą keliančius pranešimus.

Garso įrašas: kūkčiodama pasakoja, kas ir kaip muša

Šiuo metu socialiniuose tinkluose plinta nerimą kelianti informacija apie situaciją Panevėžyje, kai mergaitė galimai patiria smurtą nuo kartu su mama gyvenančios moters. Paskelbta, kad gautas audio įrašas, kuriame kūkčiojanti maža mergaitė pasakoja, kaip ir per kur ją muša. Mini ją mušančių asmenų vardus.

Prašome kuo skubiau pasidalinti turima informacija, kad galėtume nedelsiant sureaguoti ir pasirūpinti vaiko saugumu.

Šios istorijos užkulisiuose minima, kad vaiką, kuris galimai patiria smurtą ir kuriam gali grėsti dar didesnis pavojus, augina praeityje vieno itin didelį rezonansą visuomenėje sukėlusio įvykio dalyvė. Po itin žiauraus išpuolio moteris su bendrininke buvo nuteista, keliolika metų praleido už grotų, tačiau pastaruoju metu resocializuojasi: laisvėje dirba, neva su dar kita moterimi drauge augina mažą vaiką.

Prašo prisidėti prie gelbėjimo ir tyrimo

„Dėl šio minimo atvejo labai kviečiame žmones, kurie žino vaiko ar jo artimųjų buvimo vietą, ar turi įrodymų apie vaiko patiriamą smurtą, nedelsiant susisiekti su vaiko teisių gynėjais, skambinant telefono numeriu +370 68 013389 arba pateikiant informaciją el. p. panevezio.apskritis@vaikoteises.lt.

Prašome kuo skubiau pasidalinti turima informacija, kad galėtume nedelsiant sureaguoti ir pasirūpinti vaiko saugumu“, – prašo VVTAĮT atstovai.

Surado ir mamą, ir vaiką

Penktadienio vakarą tarnyba paskelbė dar vieną pranešimą, kuriame padėkojo sureagavusiems ir reikiamą informaciją suteikusiems žmonėms.

Tarnyba pranešė, kad Vaiko teisių gynėjai kartu su policijos pareigūnais jau nuvyko į šeimą, kalbasi su mama, vaiku, vertina visas aplinkybes dėl galimo smurto.

Lietuvą sukrėtęs nusikaltimas

Lietuvą sukrėtusi nepilnametės žmogžudystė įvykdyta 2011 metų vasarą. 17-metė Šiaulių gimnazistė buvo nužudyta itin žiauriai, jos palaikai supjaustyti ir išmėtyti.

Teismai nustatė, kad nusikaltimas buvo iš anksto suplanuotas, gyvybės atėmimo veiksmai – itin brutalūs, tačiau žudikės tuo metu dar irgi buvo nepilnametės, todėl įkalinimo iki gyvos galvos išvengė.

Vaiko teisių gynėjai primena, jog kiekvienas galime padėti sustabdyti smurtą visuomenėje, tad pastebėjus bet kurios rūšies smurtą, nuo kurio galimai kenčia vaikai, prašome nelikti abejingiems ir visada pranešti šią informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas