Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 16 /21:42

Šokas greičio mėgėjams dėl netikėto reido Vilniuje: išvydę radarus stabdė taip, kad cypė padangos

Lietuvos kelių policijos tarnyba penktadienio vakarą (rugsėjo 16 d.) Vilniuje surengė netikėtą reidą, kurio metu Geležinio Vilko gatvėje gaudė ir drausmino greičio mėgėjus.
Lietuvos kelių policijos tarnybos reidas Vilniuje rugsėjo 16 d.
Lietuvos kelių policijos tarnybos reido akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniuje tokios „malonios“ staigmenos vairuotojams nebuvo jau seniai. Pastaruoju metu nebent slaptiems patrulių ekipažams įkliūdavę „lakūnai“ šį penktadienio vakarą prisiminė, ką reiškia iš arti išvysti į tave nukreiptą policininko radarą.

Pirmomis sekundėmis daugelį tokių vairuotojų ištiko šokas ir desperatiškas poreikis kirsti per stabdžius. Kai kurie stabdė taip, kad cypė padangos, o naujesnių modelių automobiliuose dėl situacijos ekstremalumo automatiškai įsijungdavo avarinė signalizacija.

Lietuvos kelių policijos tarnybos pajėgos šįkart nuo 19 val. įsitaisė jau primirštoje greičio mėgėjų medžioklės vietoje. Tai Geležinio Vilko gatvės atkarpa važiuojant nuo Vingio parko vadinamojo Seimo tunelio link.

Artėjant prie tunelio, už posūkio, yra vargu ar veikiantis radaras. Tiesa, vairuotojai prie jo paprastai pristabdo. O paskui vėl spaudžia akseleratorių iki 80 ar 90 km/val., nors leistinas greitis šioje atkarpoje – tik 60 km/val.

Matydami, kad greičiau nei leistina čia važiuoja praktiškai visas srautas, pareigūnai ėmėsi paprastos, bet pažeidėjams skausmingiausios taktikos: stabdė tik tuos, kas Geležinio Vilko gatve skriejo beatodairiškiausiai.

15min fotoreporteris Julius Kalinskas atkreipė dėmesį, kad policininkas radarą užprogramavo ties 103 km/val. riba. Šie trys kilometrai – paklaida vairuotojo naudai, kad nebekiltų diskusijų dėl greičio viršijimo intervalo.

Tie, kas lėkė virš šimto, suprato arba sužinojo, kad už greičio viršijimą nuo 40 iki 50 km/val jiems teks sumokėti solidžią baudą.

Vis dėlto vakaro „pažiba“ tapo „Jeep Grand Cherokee“ vairuotojas, pasiekęs greičio rekordą: 118 km/val.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos kelių policijos tarnybos reidas Vilniuje rugsėjo 16 d.
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos kelių policijos tarnybos reidas Vilniuje rugsėjo 16 d.

LKPT pareigūnai iš duomenų bazės greitai nustatė, kad šio juodos spalvos visureigio vairuotojas už greitį pastaruoju metu baustas du sykius. Šįkart pažeidimas buvo toks šiurkštus, kad vilniečiui gresia vairuotojo teisių atėmimas, šią nuobaudą ir dar piniginę baudą jam skirs teismas.

Beje, dalis sustabdytų vairuotojų bandė gintis, kad greitį viršijo ne jie. Pažeidėjai prisipažindavo tik tuomet, kai patys pamatydavo savo pasivažinėjimo vaizdo įrašą.

VIDEO: Lietuvos kelių policijos tarnybos reidas Vilniuje rugsėjo 16 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento