Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sostinės Naujininkuose – ne nauji, bet itin pavojingi kvaišalai: įveikia net dramblį

Sostinės kriminalistų akiratyje atsidūrė įtariamasis, platinęs vieną pavojingiausių medžiagų karfentanilį. Tai – sintetinis opioidas, paprastai naudojamas kaip dramblių raminamieji. Žmonėms nuo jų neretai būna amen.
Baltosios Vokės kaime sulaikyti narkotikų platintojai
Temos iliustracija: karfentanilis vadinamas dramblių raminamaisiais, o žmonėms – mirtinai pavojingas / Lietuvos policijos nuotr.

Suduotas dar vienas smūgis narkotininių medžiagų platinimo rinkai, skelbia Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.
Dar balandžio 17 d. Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sulaikė asmenį, įtariamą vienos pavojingiausių narkotinių medžiagų – karfentanilio, platinimu.

Vilniaus miesto 2-ojo policijos komisariato pareigūnai, prevencinės priemonės visuomenės saugumui užtikrinti metu, sostinės Naujininkų rajone sulaikė, kaip įtariama, vieną pavojingiausių narkotinių medžiagų – karfentanilį platinusį ir jį įsigijusį asmenis.

Sulaikytiesiems asmenims pradėtas ikiteisminis dėl nusikalstamų veikų, numatytų Lietuvos

Karfentanilis legaliai naudojamas kaip raminamieji didžiausiems žinduoliams, o žmogui net ir labai maža dozė gali būti mirtina.

Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu), 259 str. (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti).

Ekspertams pateikus išvadą dėl narkotinių medžiagų sudėties, įtariamiesiems gali grėsti bauda, areštas arba laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.

Karfentanilis legaliai naudojamas kaip raminamieji vaistai didžiausiems žinduoliams, tokiems kaip drambliai, o žmogui net ir labai maža šio preparato dozė gali būti mirtina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas