Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

STT ant teismo suolo pasiuntė korumpuotą Kauno advokatą: bandė paveikti teisėją

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnai baigė tirti baudžiamąją bylą dėl prekybos poveikiu, kurią Kauno apygardos prokuratūra perdavė Kauno apylinkės teismui. Už kyšio ėmimą ir bandymą daryti poveikį teisėjų, prokurorų bei kitų teisėsaugos atstovų sprendimams bus teisiamas Kauno advokatas E.B.
Kyšis
Kyšis / 123rf.com nuotr.

Kaip informuoja STT, ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad Kaune advokatu dirbantis E.B., pasinaudodamas savo, kaip advokato įgaliojimais, pažintimis ir kita įtaka, pažadėjo asmenims už kyšį paveikti teisėją, teismo darbuotojus, prokurorą ir policijos pareigūnus, kad šie priimtų palankius sprendimus baudžiamosiose bylose.

Už tai gali būti baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Taip pat šiame ikiteisminiame tyrime fizinis asmuo A.J.V. yra kaltinamas davęs kyšį minėtam advokatui už poveikį teisėjui. Už tai gali būti baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Ikiteisminio tyrimo metu vienam papirkėjui M.V. pripažinus savo kaltę davus minėtam advokatui kyšį, M.V. buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas